Vinnergi växer i Östergötland – etablerar nytt affärsområde

Teknikkonsultföretaget Vinnergi, med huvudkontor i Linköping, fortsätter att växa och etablerar nu ett nytt affärsområde i regionen.

Vinnergi växer i Östergötland – etablerar nytt affärsområde 1
Pierre Wallgren, vd Vinnergi

Det är affärsområdet Living som arbetar med projektering inom el-, tele- och säkerhetssystem och byggledning med kunder inom fastighetsbranschen i Östergötland.

Tre nya medarbetare har redan anställts och för att bygga upp det nya teamet räknar man med att bli sex personer vid årets slut.

– Den nya satsningen innebär att vi utökar våra affärer i regionen och kan erbjuda fler tjänster till våra kunder och åta oss fler projekt inom infrastruktur, såsom byggledning, besiktning och projektering inom el-, tele- och säkerhetssystem. Målet med etableringen av affärsområdet Living här i Östergötland är att fortsätta utveckla vår verksamhet och bygga ett team av duktiga medarbetare som har kunskapen om den senaste och framtida tekniken för att fortsatt ligga i framkant, säger Pierre Wallgren, VD på Vinnergi.

Idag omsätter Vinnergi omkring 300 miljoner kronor och har över 300 medarbetare på 22 olika orter. Nyligen etablerade företaget ett kontor i Gävle. Sedan tidigare arbetar Linköpingskontoret med två av företagets tre affärsområden – Communicate och Power.

Den nya etableringen innebär att konsulterna i Linköping och Norrköping nu jobbar inom alla tre affärsområden i regionen. Ett välkomnande tillskott i företagets utveckling och ett steg närmre målet att fördubbla såväl omsättning som antal medarbetare inom fyra år.

– Vår vision är att göra framtiden smart för våra kunder, och det gör vi genom att vara en trygg partner som kan, förstår och älskar teknik och vad digitaliseringen kan göra för människor. Men framväxandet av det smarta samhällen ställer allt högre krav på den digitala infrastrukturen. Om vi ska kunna bidra i den tekniska utveckling som förändrar vårt sätt att leva så behöver vi fortsätta växa, säger Pierre Wallgren, VD på Vinnergi.

Nyrenoverat huvudkontor i LInköping

Vinnergi växer i Östergötland – etablerar nytt affärsområde 2
Fr. vänster: Fredrik Wessman, uppdragsledare Living, Joakim Tedensjö, teamchef och uppdragsledare Living – Vinnergi Linköping

På det nyrenoverade huvudkontoret i Linköping jobbar ett 50-tal medarbetare. Redan nu har tre nya medarbetare anställts för att bygga upp och utveckla affärsområdet Living i Östergötland och man räknar med att bli sex till årets slut. Joakim Tedensjö blir teamchef och i rollen som uppdragsledare ansvarar han för att utveckla affärerna inom affärsområdet i regionen. Med över 20 års erfarenhet inom konsultbranschen, där han jobbat med el- och telesystem, uppdragsledning, byggledning och besiktning främst med projekt i Linköping med omnejd, ser han fram emot att starta upp ett nytt team i regionen.

– Det är spännande att vara med från start och bygga upp affärsområdet Living i Linköping och Norrköping. Jag hoppas kunna bidra med min långa erfarenhet inom branschen och den goda kontakt jag redan har med många kunder i regionen. Tillsammans med teamet kommer vi att optimera fastigheter så att människorna i dem mår och presterar bättre och skapa långsiktiga ekonomiska och hållbara värden. Vi vill att Vinnergi ska vara det självklara valet för våra kunder i den digitala omställningen, säger Joakim Tedensjö.