Hem Säkerhet Video – Hur skyddar man sig mot DDoS-attacker?

Video – Hur skyddar man sig mot DDoS-attacker?

Publicerat av: Redaktionen

Cyberattacker är i dag en vardag för mängder av företag och myndigheter runt om i världen.

Video - Hur skyddar man sig mot DDoS-attacker? 3Säkerhetshoten riktas framförallt mot företag inom detaljhandel, media och underhållning, program- och teknikutveckling samt finansiella tjänster.

Hösten 2017 utsattes flera organisationer för omfattande attacker från ett Botnet som kallas WireX. WireX Botnet bestod huvudsakligen av Android-enheter som på natten när folk låg och sov aktiverades som attackerare. De blev då en del av ett större bot-nätverk som slog ut många företag med förhållandevis enkla men kraftfulla DDoS-attacker.

– Rätt teknik är självklart viktigt för att stå emot DDoS-attacker, men det räcker inte. Man behöver också tillgång till säkerhetsteam som kan förstå och agera på attacker – och inte minst hjälpa till med rätt förebyggande skydd. Här är även GitHub-attacken på 1,35 Tbps ett bra konkret exempel, säger Erik Henriksson, kundansvarig på Akamai.

På www.akamai.com finns mer detaljerade råd för hur man skapar en grundläggande säkerhetsplan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>