”Vi är säkerhetsbranschens IKEA” – CYPROs nya tjänst gör cyber-säkerhet tillgängligt för fler

Avancerade säkerhetslösningar för att stoppa intrång, förhindra hackerattacker och uppfylla de nya föreskrifterna i GDPR har fram tills nu i många fall varit för dyrt eller svårt för små och medelstora företag.

”Vi är säkerhetsbranschens IKEA” – CYPROs nya tjänst gör cyber-säkerhet tillgängligt för fler 1Det vill Cypro AB, ett startup med rötterna i säkerhetsklustret i Karlskrona, ändra på. ”Vi såg ett behov på marknaden som de existerande spelarna inte brydde sig om att fylla och kände att vi bara måste göra något åt det” säger CYPROs grundare Christian Yng.

”Att som företag få känna sig säker när antalet säkerhetshot ökar för varje dag bör vara en rättighet för alla, även för små och medelstora bolag. Vår vision är att alla företag, oavsett storlek, ska kunna ha tillgång till ett kompetent säkerhetsteam för övervakning av digitala tillgångar och system”.

CYPRO har byggt upp ett sk Security Operations Center (SOC) och kan på distans sköta övervakning av ett företags alla system. Lösningen för medelstora företag (50-200 anställda) är redan i drift med betalande och nöjda kunder. Under höst och vinter kommer även en modell för småföretag (1-50 anställda) lanseras.

”Jag skulle rekommendera alla som letar säkerhetspartner att kontakta CYPRO. De fokuserar verkligen på att skapa värde och gör att vi känner oss trygga”, säger Michael Öhrn, IT-chef på Svenska Jägareförbundet

”Vi har låtit CYPRO säkerhetstesta åt oss i flera projekt och sett fantastiska resultat. Vi är väldigt nöjda med både produkt och approach. CYPRO är verkligen lätta att jobba med”, säger Kenneth Korpi, IT-säkerhetschef på Axfood

CYPRO genomför även penetrationstester åt företag.

”Men det är vår SOC som gör oss unika.” menar Viktor Uppströmer, en av CYPROs säkerhetsexperter. ”Med våra första pilotkunder har vi lärt oss vad som fungerar och kan lansera vår produkt mot en bredare marknad”.

Säkerhetsexperter växer normalt inte på träd. Men erfarenhet från Karlskronas säkerhetskluster och tillgång till Civilingenjörer med spetskompetens inom Cyber Security från Blekinge Tekniska Högskola har visat sig vara en lyckosam kombination.

”Vi har idag ett team vi är otroligt stolta över som står redo att skydda den svenska företagsvärlden”, säger Christian Yng, grundare och VD.

”Säkerhetsattackerna blir fler och fler för varje dag som går. Vi ser attacker som kan ändra resultatet i demokratiska val eller slå ut servrar och hemsidor hos småföretag. Tyvärr räcker det inte längre att installera antivirusprogram och brandväggar. Man måste ha koll i realtid och de flesta små och medelstora företag har inte råd att anställa en säkerhetsansvarig. Det är där vår SOC kommer in. Istället för att anställa egen säkerhetspersonal sköter vi hela ditt företags digitala säkerhet så att du kan fokusera på din kärnverksamhet”.