Verizon undersöker hur Quantum Safe VPN kan skydda dagens data
Hem Säkerhet Verizon undersöker hur Quantum Safe VPN kan skydda dagens data

Verizon undersöker hur Quantum Safe VPN kan skydda dagens data

Publicerat av: Redaktionen

I ett nytt test lyckades Verizon framgångsrikt testa hur en Quantum Safe VPN kunde ersätta nuvarande offentliga krypteringsmetoder för att etablera krypteringsnycklar genom att använda Post Quantum Cryptography (PQC)

Verizon testar hur ett Quantum Safe Virtual Private Network (VPN) kan förbättra dataskydd idag för att omintetgöra hackare i framtiden.

Allt eftersom quantum-datorer blir mer avancerade kommer de ha potentialen att kunna bryta dagens viktigaste offentliga krypteringschiffer. I teorin skulle hackare kunna fånga in data som färdas på nätverk idag och lagra dem till dess att quantum-datorer har kraften att bryta krypteringen. Lite som att stjäla bankens kassavalv idag och behålla det tills någon upptäcker hur de kan dyrka upp låset. Verizon och flera andra företag tror att nyckeln till att se till att information hålls säker är Quantum Safe VPN. Denna teknik använder session key exchange-säkerhetsmekanismer eller kryptografiska chiffer som kan erbjuda en högre skyddsnivå. Summa summarum är det en lösning som förbättrar krypteringsmetoder idag för att göra dem ännu svårare att hacka imorgon.

 

Nyligen lyckades Verizon framgångsrikt testa hur en Quantum Safe VPN kan ersätta nuvarande allmänna nyckelkrypteringsmetoder för att etablera krypteringsnycklar genom att använda Post Quantum Cryptography (PQC). Nycklar eller chiffer byttes över två privata 5G-nätverk inom Verizons 5G Lab i London och dess Executive Briefing Center i Ashburn, Virginia, USA. Målet med detta försök var att demonstrera att ett tidigt antagande av PQC kan förbereda dagens data för morgondagens attacker. US National Institute of Standards and Technology (NIST) arbetar på global nivå för att hitta PQC-algoritmer som kommer vara snabba och pålitliga, men att slutföra och integrera NIST PQC-standarder kan ta många år. Under tiden kan tester som detta demonstrera att det är möjligt att implementera NIST PQC-kryptografikandidater på infrastruktur redan nu, med förmågan att enkelt migrera efter behov mellan de olika PQC-kandidaterna.

 

Verizon undersöker hur Quantum Safe VPN kan skydda dagens data”Verizon fortsätter att driva innovation och testa nya quantum-tekniker eftersom det är hög tid nu att bedöma riskerna för säkerhetsintrång och att utveckla strategier för att garantera säkra nätverk och säker kommunikation i framtiden för både konsumenter och företag,” sa Jean McManus, Executive Director of Applied Research, Verizon. ”Medan det kan ta 5–10 år innan quantum-datorer är kraftfulla nog att bryta ned dagens kryptering som används inom e-handel och VPNer är det viktigt att utforska nya säkerhetsmetoder redan idag för att säkerställa att vår information är säker i framtiden.”

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>