Hem Finansröst Verisecs europeiska patentansökan om delade hemligheter har beviljats

Verisecs europeiska patentansökan om delade hemligheter har beviljats

Publicerat av: Redaktionen

IT-säkerhetsbolaget Verisec meddelar idag att Europapatentverket har beviljat företagets patentansökan kring säkert utbyte av känsliga uppgifter på internet.

År 2014 inledde Verisec arbetet med att få processen kring utbyte av så kallade delade hemligheter patenterad på Europanivå. European Patent Office (EPO) publicerade den 26 oktober 2016 beviljandet av patent EP 2 894 891 som är validerat i länderna Belgien, Estland, Finland, Frankrike, Italien, Lettland, Verisecs europeiska patentansökan om delade hemligheter har beviljats 3Nederländerna, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland och Österrike. Nu har invändningstiden för patentet utlöpt utan att någon invändning har inkommit.

Det som patenteras är processen för hur utbyte av så kallade delade hemligheter, exempelvis en aktiveringskod, används för att koppla enskilda enheter, exempelvis en mobiltelefon, till en enskild individ och dennes identitet. Resultatet är således en säker lösning för att aktivera en digital identitet. Processen kan även nyttjas för att aktivera flera enheter kopplade till en individ.

Den patenterade processen kommer ligga till grund för funktioner i den nyligen lanserade e-legitimationen Freja eID, men även i andra produkter i Verisecs produktportfölj.

Johan Henrikson, VD Verisec, kommenterar:
”Vi är naturligtvis oerhört glada över att vår patentansökan beviljas. Tack vare vår patenterade process för utbyte av delade hemligheter öppnas dörren för många nya säkerhetslösningar för såväl den enskilde individen som företag. Den patenterade processen är speciellt viktig vid utfärdande av identiteter då en enhet skall kopplas till individen. Att kunna göra denna koppling på ett kostnadseffektivt och säkert sätt, kortar väntetider för konsumenter och tryggar den personliga integriteten.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>