Verisec utökar ledningsgruppen med driftansvarig

T-säkerhetsföretaget Verisec utökar från och med den 5 september ledningsgruppen med Nina Vallioniemi som haft rollen som Director IT Operations i Verisec sedan januari 2018.

Verisec utökar ledningsgruppen med driftansvarig 1
Nina Vallioniemi

I takt med att molntjänsten Freja eID växer blir frågan om IT-drift kritisk och skall därmed också hanteras på ledningsnivå.

Nina Vallioniemi har lång erfarenhet av att ansvara för drift av storskaliga tjänster. Innan hon började på Verisec var hon Cloud Operations Manager för Norden och Baltikum på betaltjänstföretaget Verifone, där hon ansvarade för verksamhetskritiska betalsystem.

På Verisec ansvarar Nina Vallioniemi för driften av e-legitimationstjänsten Freja eID men även för företagets övriga driftade tjänster. I samband med att Nina Vallioniemi blir en del av ledningsgruppen blir hon också så kallad ”person i ledande ställning” enligt EU:s Marknadsmissbruksförordning (MAR) och omfattas därmed också av det regelverk som gäller för ledningspersoner.

Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar:

”Nu när Freja eID+ är en kvalitetsmärkt Svensk e-legitimation, upptaget i det statliga valfrihetssystemet 2017 E-legitimering samt förberedd för anslutning till den offentliga identitetsfederationen Sweden Connect kan man med fog säga att vi med tjänsten driftar samhällskritisk infrastruktur. Det är då ett naturligt steg att lyfta upp driftsfrågorna på högsta ledningsnivå i företaget. Nina har under snart ett år arbetat med dessa frågor inom Verisec och med hennes långa erfarenhet av verksamhetskritiska system känner vi oss trygga när vi nu skall skala upp Freja eID till ett stort antal användare och tjänster.”