IT-säkerhetsbolaget Verisec tecknar spanskt partneravtal

IT-säkerhetsbolaget Verisec meddelar idag att man tecknat ett avtal med det spanska IT-företaget Ibermatica.

Avtalet innebär att Ibermatica kommer att erbjuda Verisecs produkter och lösningar till sina kunder samt att Verisecs säkerhetsteknik integreras i Ibermaticas teknikplattform för banker.
Ibermatica är en av Spaniens största IT-integratörer med kunder inom såväl privat som offentlig sektor. Avtalet med Verisec innebär initialt ett samarbete kring kunder inom bank och försäkring, där Ibermatica kommer att erbjuda sina kunder att integrera med Verisecs produkter för säkra digitala identiteter. I nästa steg skall Verisecs produkter erbjudas till kunder inom offentlig sektor och andra branscher. Ibermatica har 3100 anställda och omsätter 225 miljoner Euro.Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar:
”Vi har sedan tidigare en stark position på den spanska marknaden med banker som BBVA och Cajamar som kunder. Detta är exempel på kunder vi knutit avtal med direkt. Många andra banker upphandlar sina säkerhetslösningar via sin IT-integratör och för att komma in i sådana affärer krävs ett nära samarbete med integratören, där vår teknik erbjuds som en del av deras plattform. Att vi tecknat detta avtal med Ibermatica ger oss därför goda förutsättningar för nya affärer, inte bara inom bank och finans utan alla de andra branscher där Ibermatica har starka kundrelationer.”