Verisec tar hem avtal med Latinamerikansk utvecklingsbank

IT-säkerhetsföretaget Verisec meddelar idag att man slutit avtal med en nationell utvecklingsbank i Latinamerika.

Verisec tar hem avtal med Latinamerikansk utvecklingsbank 1Avtalet avser Verisecs egenutvecklade teknik för hantering av digitala identiteter och omfattar ett flertal produkter i ID-plattformen Freja och skall användas för att säkra dataåtkomst samt erbjuda smidigare inloggningar och elektroniska underskrifter för bankens kunder.

Utvecklingsbanken verkar för modernisering och utveckling av regional industri och står under den nationella regeringens tillsyn. Banken kommer att använda Freja-plattformen i första hand för kunder och till en början handlar det om cirka 2000 användare. I ett nästa steg, när fler kunder och eventuellt också bankens anställda inkluderas, kan det bli upp till 10 000 användare i systemet. Affären har gjorts av Verisecs Latinamerikakontor som är etablerat i Mexiko.

Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar:
”Med storbanken BBVA:s olika filialer i Latinamerika som kunder och senast nischbanken ABC Capital får vi nu – med en högt ansedd utvecklingsbank – en stor bredd på våra referenskunder inom det finansiella området i Latinamerika. Regionen har en stor potential och många branscher tar nu stora kliv mot digitalisering vilket, med våra referenser och produktportfölj, öppnar för många nya affärsmöjligheter.”