Verisec inleder långsiktigt samarbete med Curity med fokus på e-legitimationstjänsten Freja eID

IT-säkerhetsföretaget Verisec, som ligger bakom den mobila e-legitimationstjänsten Freja eID, meddelar idag att man inleder ett långsiktigt samarbete med Curity – den ledande leverantören av API-driven identitetshantering.

Verisec inleder långsiktigt samarbete med Curity med fokus på e-legitimationstjänsten Freja eID 1Curity identitetsserver underlättar för större företag och organisationer med olika databaser, API:er och befintliga applikationer att dra nytta av och bygga in inloggningsmetoder som Freja eID. Med Freja eID och tjänstens landsomfattande nätverk för legitimationskontroll blir det enkelt för stora organisationer med hundratusentals användare och komplexa tjänster att dra nytta av en säker inloggningsmetod. Samtidigt befrias slutanvändare och organisationer från bördan som bortglömda lösenord innebär.

Stefan Nilsson, Försäljningschef, Curity kommenterar:

”Freja eID är en spännande ny tjänst som underlättar både för företag och slutanvändare att interagera och kommunicera enkelt och säkert i den digitala världen. Vi ser väldigt mycket fram emot att visa hur väl våra produkter fungerar tillsammans i praktiken.”

Johan Henrikson, VD Verisec, kommenterar:

”Vi är väldigt glada över att samarbeta med Curity. En aktör som Curity ger oss goda förutsättningar att nå stora användargrupper och därmed göra den nya e-legitimationen Freja eID till en nyckelfaktor i Sveriges fortsatta digitalisering”