Verisec etablerar Freja eID i Norge

IT-säkerhetsföretaget Verisec, som ligger bakom Freja eID, etablerar nu e-legitimationstjänsten på den norska marknaden.

Verisec etablerar Freja eID i Norge 1Tack vare nordiska integrationspartners och att Freja eID är internationellt skalbar kan man nu flytta fram sin position i Norden utan stora investeringar.

Freja eID är en etablerad svensk e-legitimation och är dessutom internationellt skalbar då lösningen inte är byggd kring svenska personnummer. Detta tillsammans med integrationspartners verksamma i Norge skapar bland annat förutsättningar för internationella företag, som redan är integrerade med Freja eID på den svenska marknaden, att ha en och samma lösning för e-legitimering i bägge länderna.

Freja eID är nästa generations mobila e-legitimation tillgänglig i tre tillitsnivåer. Mellannivån Freja eID Extended, som nu blir tillgänglig i Norge, har en helt digital onboardingprocess och stark identitetsverifiering med bland annat adressuppslagning mot det nationella registret.

Med Freja eID Extended kan användare identifiera sig för att logga in, bekräfta köp, göra juridiskt bindande underskrifter och kommunicera säkert i den digitala världen. Freja eID uppfyller European Commission’s Regulatory Technichal Standards (RTS) för stark kundautentisering (Strong Customer Authentication, SCA) och deras kriterier för tvåfaktorsautentisering (2FA).

Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar:

”Då vi redan har integrationspartners aktiva på den norska marknaden och eftersom Freja eID är en internationellt skalbar e-legitimation innebär etableringen av vår e-legitimationstjänst i Norge ingen stor teknisk eller ekonomisk investering. Freja eID ger norska tjänsteleverantörer möjligheter till bättre kund- och användarupplevelser, högre säkerhet, ökad kundinteraktion, regelefterlevnad och naturligtvis sänkta kostnader.”