Hem Nyheter Verisec avtalar med IBM om utökat samarbete med BBVA

Verisec avtalar med IBM om utökat samarbete med BBVA

Publicerat av: Redaktionen

IT-säkerhetsföretaget Verisec har tecknat avtal med IBM om att utöka licenserna för den internationella storbanken BBVA:s användning av ID-systemet Freja ID i Latinamerika och USA.

Verisec avtalar med IBM om utökat samarbete med BBVA 3Det treåriga licensavtalet gör det möjligt att utöka antalet användare i systemet till 40 miljoner i de aktuella länderna.

År 2013 började den spanska banken BBVA (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A) använda Freja ID för säker identifiering av användare i bankens e-tjänster, som åtkomst till internetbank och signering av onlinebetalningar. Sedan dess har avtalet utökats med BBVA:s dotterbolag och filialer i Latinamerika och USA. I takt med att antalet onlinekunder har ökat har också antalet användare i ID-systemet Freja ID ökat. För att möta den ökande tillväxten av digitala användare har nu licensen för användandet av Freja ID utökats.

Den utökade licensen består av två delar. Bancomer i Mexiko utökar licensen från 12 miljoner användare till 30 miljoner och bankerna Continental i Peru, Scotiabank i Chile, BBVA i Uruguay och Compass Bank i USA tecknar ett gemensamt licensavtal för 10 miljoner användare. Avtalet är tecknat med IBM som är BBVA:s IT-partner i regionen.

Freja ID är en så kallad enterprise-lösning där kunden själv driftar ID-servrarna i sina egna system, till skillnad från Freja eID som är en molntjänst som driftas av Verisec.

Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar:

”Eftersom det den senaste tiden varit mycket uppmärksamhet kring vår molntjänst Freja eID är det roligt att kunna berätta om en affär som visar att vår enterprise-version av Freja fortsätter att visa god tillväxt. Vi har i Freja ID en unik ID-lösning som få konkurrenter i världen kan matcha avseende prestanda och pris. Eftersom många kunder runt om i världen, exempelvis banker, av regulatoriska skäl inte kan lägga hela sin ID-hantering i molnet ser vi en god potential för Freja ID inom framförallt den finansiella sektorn.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>