Verifone och FIS ger konsumenterna möjlighet att betala köp med lojalitetspoäng
Hem Teknik Verifone och FIS ger konsumenterna möjlighet att betala köp med lojalitetspoäng

Verifone och FIS ger konsumenterna möjlighet att betala köp med lojalitetspoäng

Publicerat av: Redaktionen

Verifone, en global leverantör av betal- och handelslösningar, tillkännager att man tillsammans med FIS, en global ledare inom finansiella tjänster och betalningsteknik, inlett ett samarbete.

Detta för att göra det möjligt för konsumenter att betala med bonuspoäng kopplade till deras kredit- Verifone och FIS ger konsumenterna möjlighet att betala köp med lojalitetspoäng 2eller betalkort vid i kassan. Målet är att öka värdet och användbarheten av de lojalitetspoäng som kunderna tjänat in.

Verifone har utvecklat en ny tillämpning, Verifone Points Redemption , som ansluter till FIS Premium Payback Network och kopplar snabbt, säkert och enkelt samman lojalitetsprogram från tredje part. Handlare kommer att kunna ladda ner en gratis app till sin enhet från den öppna, molnbaserade Verifone-plattformen och kortinnehavaren behöver bara dra eller blippa sina kort hos anslutna återförsäljare för att kunna betala för sina inköp med intjänade lojalitetspoäng.

– Vi hjälper både handlare och konsumenter att kunna utnyttja värdet av sina lojalitetsprogram genom att poäng kan lösas in som betalning direkt vid köpet, säger Jonas Rörsgård, Sverigechef på Verifone. Med lojalitetslösningen från FIS, som nås via molnet på våra terminaler, får handlare ett enkelt sätt att ge sina kunder besparingar på sina inköp genom att betala med sina poäng. Handlarna förbättrar sina kunders köpupplevelse helt enkelt.

Forskning visar att bonuspoäng till ett värde av 16 miljarder USD inte används eller glöms bort årligen. FIS Premium Payback vill motverka detta. Faktum är att närmare var femte Premium Payback-användare väljer köpställen där man kan använda lojalitetspoäng som betalning.

– Dagens konsumenter är vana vid digitala lösningar och förväntar sig kunna använda den senaste tekniken för betalning och lojalitet, säger Bruce Lowthers, chef för FIS Global Retail Payments. En enda integrationspunkt för fysiska återförsäljare underlättar användningen av lojalitetsprogram samtidigt som vårt samarbete med Verifone gör att vi kan hjälpa fler att lösa in sina bonuspoäng.

När en kund använder ett lojalitetskopplat betal- eller kreditkort på en Verifone-enhet, kommer den automatiskt ge dem information om när tillräckligt med poäng finns tillgängligt att betala med. Det eliminerar besvären med papperskuponger eller att behovet att växla in poäng mot presentkort. Funktionen ”Ja- eller nej”, är snabb och enkel, och särskilt utformad för att inte göra betalprocessen långsammare. Kopplingen mellan Verifone och FIS sker via Modo COIN Digital Payments Hub.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>