Hem NyheterE-handel Verifone och Fakturagram lanserar faktura i butik

Verifone och Fakturagram lanserar faktura i butik

Publicerat av: Redaktionen

Verifone, världsledande leverantör av betal- och handelslösningar, har tecknat ett avtal med Fakturagram, en del av Inkassogram AB.

Verifone och Fakturagram lanserar faktura i butik 2

Niclas Josefsson, VD på Inkassogram och Morgan Sellén, VD på Verifone Sverige

Avtalet som gäller fakturabetalning i butikens kortterminal öppnar dörren för handlare att öka sin försäljning på ett enkelt, snabbt och innovativt sätt. Den nya lösningen kommer att introduceras under tredje kvartalet 2018.

E-handeln omsatte 67 miljarder i Sverige 2017, en ökning med 16 procent sedan föregående år och en utmaning för den traditionella handeln.

Undersökningar visar att det absolut viktigaste för e-handelskonsumenten vid betalningen är möjligheten att få köpet på faktura1. Drygt var sjätte konsument, 17 procent, skulle handla oftare i fysisk butik om de enklare kunde handla mot faktura där2.

– Resultaten tyder på att fakturaköp är ett skäl till att många väljer att handla på nätet istället för i fysisk butik. Om handlarna kan erbjuda ett enkelt och billigt sätt för sina kunder att betala mot faktura i fysisk butik, kan de återta en del av kundströmmarna och öka merförsäljningen, säger Morgan Sellén, VD på Verifone Sverige.

Det är bakgrunden till Verifones samarbete med Fakturagram, en kostnadsfri tjänst för sömlös integration med de flesta ledande affärssystem och faktureringslösningar för butiker och kedjor inom detaljhandeln.

Svensk detaljhandels omsättning på 655 miljarder kronor innebär en fantastisk potential för faktura i butik.

– Att handla på faktura i butik har länge varit tidskrävande och komplicerat. Ett enkelt fakturaköp eller en delbetalning har uppehållit såväl kassörens, köns och kundens tid i flera minuter. Vår tekniska lösning med bland annat Mobilt BankID kapar dessutom tiden rejält för fakturaköpet. Med Fakturagram tar det bara mellan 15-20 sekunder från start till mål. Det är förstås jättekul att få vara bland de första på banan med den här nya typen av lösning tillsammans med Verifone, säger Niclas Josefsson, VD på Inkassogram.

  1. E-barometern 2017 (Postnord)
  2. Svenskarna om fakturabetalningar 2018 (Yougov på uppdrag av Verifone)

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>