Växande marknad för låneförmedlare för företag
Hem Nyheter Växande marknad för låneförmedlare för företag

Växande marknad för låneförmedlare för företag

Publicerat av: Redaktionen

Marknaden för låneförmedlare för företag växer så det knakar.

Växande marknad för låneförmedlare för företag

Tidigare kunde det vara svårt för företag att hitta och beviljas lukrativa låneerbjudanden.

I och med det växande antalet låneförmedlare är förutsättningarna förändrade. Företagen behöver inte längre gå via storbankerna utan kan enkelt vända sig till en låneförmedlare som hjälper till att hitta det bästa erbjudandet.

Företagslån möjliggör fortsatt utveckling

De flesta företag behöver någon gång ta ett företagslån. Det kan till exempel handla om att finansiera ny funktionsbärande utrustning eller att det krävs komplement för att täcka månadens lönekostnader. Genom att i dessa situationer ta ett företagslån slipper man blanda sin privata ekonomi med företagets.

Ofta är det småföretagen som är i störst behov av ökat kapital för fortsatt utveckling. Storbankernas låneerbjudanden har ofta varit gynnsamma för det större företaget som kan visa på bra och stabila siffror. För det mindre företaget som inte kan visa på liknande ekonomiska förutsättningar har det varit svårare. Av denna anledning har de mindre företagen i många fall fått lida av lägre lånebelopp och högre ränta.

Fördelar med en låneförmedlare

Att istället vända sig till en låneförmedlare kan innebära stora fördelar. Ett exempel på låneförmedlare för företag är Sverigekontanter.se, där flertalet olika långivare jämförs i jakt på det bästa erbjudandet. Att använda sig av en låneförmedlare både förenklar låneprocessen och ger bättre resultat.

Jämför olika låneerbjudanden

Ett företagslån uppgår ofta till stora summor, vilket gör att företaget måste uppge en stor mängd information till långivaren för att få ta del av ett erbjudande. Den som ansöker om lån med hjälp av en låneförmedlare behöver endast fylla i en ansökan för att undersöka flertalet långivares alternativ. På så sätt är det enkelt att hitta ett låneerbjudande med fördelaktiga villkor. Företaget får flertalet förslag och kan själva välja vilket som passar bäst efter sina förutsättningar.

Tydliga kostnader

Det kan i vissa fall vara krångligt att förstå kostnaden för ett lån. Det finns flera olika typer av räntor och avgifter. I de erbjudanden som tas fram av låneförmedlaren framgår tydligt lånets olika kostnader. På så sätt blir det enkelt att se precis vad det är man betalar för.

Endast en UC

Om man jämför de olika långivarna på egen hand dras dessutom en kreditupplysning (UC) per ansökan. En låneförmedlare jämför flertalet låneerbjudanden men drar endast en UC. Detta leder till minimal påverkan på kreditbetyget och bättre lånevillkor.

Att vända sig till en låneförmedlare kommer helt utan förpliktelser. Om inget låneerbjudande passar eller om förutsättningarna av andra skäl förändrats är det alltid upp till en själv att bestämma hur processen ska tas vidare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>