Hem NYHETER Växande Behov för Forskning och Utveckling efter Covid-19

Växande Behov för Forskning och Utveckling efter Covid-19

Publicerat av: Redaktionen

Corona-utbrottet leder till störningar i de traditionella affärsmodellerna och processerna. Men kriser kan också leda till utveckling och införandet av nya, mer flexibla arbetssätt.

Växande Behov för Forskning och Utveckling efter Covid-19 3Långsiktigt tänkande och investering i forskning och utveckling kan hjälpa företag och organisationer att förbereda sig för framtida utmaningar. Sigma Technology Solutions i Växjö är ett av företag som gemensamt med Linnéuniversitet kommer att anordna en forskarutbildning i datavetenskap med fokus på intelligenta underhållssystem. Programmet sponsras av KK-stiftelsen.

På Linnéuniversitetet startade nyligen industriforskarskolan Data Intensive Applications (DIA). Forskarskolan har som uppgift att hjälpa industrins FoU-avdelningar att automatisera och optimera sina befintliga affärsprocesser med hjälp av dataanalys.

En gemensam forskarskola, med inriktning på dataintensiva tillämpningar och mjukvara, är ett sätt att åstadkomma detta. Sigma Technology Solutions är stolta över att vara en av partnerna till forskarprogrammet i Växjö.

– Vi tror att fler företag kommer att inse fördelarna med dataanalys för att kunna fatta smarta beslut. Med data kan du exempelvis automatiskt styra den optimala tidpunkten för underhåll och tjänster för att minimera tidsåtgång och kostnader. Forskarskolan, som vi startar tillsammans med Linnéuniversitetet och tio andra företag i, kommer att fokusera på intelligenta underhållssystem. Under skoltiden kommer studenten att arbeta med Big Data, dataanalys, maskininlärning, datavisualisering, sensorer, och innehållshantering, säger Daniel Björkman, vice VD på Sigma Technology Solutions.

– I dessa tider blev det ännu tydligare att beslutsfattande borde grundas på tillförlitliga data och djupgående modeller för statistik och maskininlärning. Denna iakttagelse gäller för folkhälsan, och kommer att gälla för andra sektorer såsom byggsektorn, bil- och skogsindustrin. Datadrivna tekniker som Big Data, Digital Industry och artificiell intelligens hjälper till att förbättra utvecklings- och produktionsprocesser, men även slutprodukten. På forskarskolan DIA, kommer forskarna vid Linnéuniversitetet och ingenjörerna från partnerföretagen att utveckla, förbättra och tillämpa datadrivna tekniker, säger dr Welf Löwe, professor vid Institutionen för datavetenskap och medieteknik på Linnéuniversitetet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>