Hem STARTUP Vässla expanderar internationellt

Vässla expanderar internationellt

Publicerat av: Redaktionen

Det snabbväxande elfordons-företaget Vässla, med huvudkontor i Stockholm, meddelar idag att företaget inleder sin internationella expansion.

Det sker genom att lansering av företagets prenumerationstjänst för det egenutvecklade elfordonet Vässla Bike i Madrid och Berlin.

Lanseringarna följer en investeringsrunda på 90 miljoner SEK, och i och med Vässlas intåg kan Madrid- och Berlinbor nu prenumerera Vässla Bike som tjänst. Istället för att investera i ett eget fordon, tecknar användare en prenumeration på en eller sex månader där service och support ingår. Konceptet har testats i Stockholm under de senaste fyra månaderna med stor framgång.

– Vi är inne i en spännande fas med hypersnabb tillväxt, och vi har färskt kapital i ryggen, säger Rickard Bröms, grundare och vd på Vässla. När vi nu expanderar internationellt gör vi det med en ny typ av elfordon och med en modell som är mer inkluderande än många andra. Genom att vi eliminerar den traditionella investeringskostnaden, ser vi till att så många som möjligt får friheten att ta sig fram på ett snabbt, smidigt och miljövänligt sätt i storstadsmiljö.

Den internationella expansionen följer en investeringsrunda på 90 miljoner SEK som slutfördes juni 2021 samt rekrytering av några av branschens mest meriterade personer.

Vässla expanderar internationellt 3Under den internationella expansionen kommer Vässla att satsa fullt ut på prenumerationsmodellen. Madrid och Berlin har valts ut då dessa marknader passar företagets koncept särskilt bra.

– Både Madrid och Berlin är storstäder som präglas av en extremt tät innerstadstrafik, vilket påverkar både miljö och framkomlighet, säger Rickard Bröms. Vi vill ge invånarna ett alternativ som kan förbättra den situationen. Dessutom är många invånare redan vana vid att prenumerera på varor och tjänster istället för att köpa dem på traditionellt vis.

Vässla har service- och supportorganisationer i Madrid och Berlin sedan tidigare, och som en del av prenumerationstjänsten får användare tillgång till dessa inom 48 timmar. Tjänsten kostar från 79 EUR per månad, vilket kan jämföras med de 1 995 EUR som det kostar att köpa en ny Vässla Bike.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>