Världsstjärnan Rolf-Göran Bengtsson kommer till Elmia Scandinavian Horse Show

Han har tagit två OS-silver och fyra EM-medaljer (ett guld), han har varit totalsegrare i den prestigefyllda och penningstinna turneringen Longines Global Champions Tour och han har vunnit Jerringpriset.

Världsstjärnan Rolf-Göran Bengtsson kommer till Elmia Scandinavian Horse Show 1
Fotograf: Haide Westring

I hård konkurrens med Peder Fredricson är Rolf-Göran Bengtsson vår absolut största stjärna inom hoppningen.

Nu kommer han till Jönköping och Elmia Scandinavian Horse Show i oktober, för en av sina mycket sällsynta tävlingar på hemmaplan.

Tidigare år har publiken på Elmia Scandinavian Horse Show fått möta en av Sveriges största ryttare genom tiderna, när Rolf-Göran Bengtsson har haft clinics på Elmia. Men i år kommer vi äntligen att få se honom rida, då han kommer dit med några av sina mest spännande, lovande hästar.

Rolf-Göran tar med sig några av de hästar som just nu håller på att förberedas för de större uppgifterna. Exakt vilka det blir kan han inte avslöja i skrivande stund. Han kommer att tävla i alla de stora klasserna på Elmia Scandinavian Horse Show.

Rolf-Göran avslöjar att han faktiskt har tävlat på Elmia förut, för tjugo år sedan, när det också arrangerades tävlingar på platsen. Då var det en bra tävling med svenska mått mätt, men idag anser han att Elmia Scandinavian Horse Show är en tävling av hög internationell klass:

– Elmia är en fantastisk tävlingsplats, den är verkligen top notch, både platsen och utrymmena, arrangemanget och kompetensen som finns, säger Rolf-Göran Bengtsson. Det är en lite längre resa för mig, men det är det värt. Det ska bli oerhört roligt att komma dit.