Vanessa Eriksson och Charles Conn utses till nya styrelseledamöter i Fidesmo

Vid årsstämman på Fidesmo AB den 16:e juni valdes Vanessa Eriksson, Chief Data Officer, och Charles Conn, medgrundare av Ticketmaster-Citysearch, in som nya ledamöter i Fidesmos styrelse.

Vanessa Eriksson och Charles Conn utses till nya styrelseledamöter i Fidesmo 1
Vanessa Eriksson and Charles Conn

Erik Hallberg, Petter Lindström och Mattias Eld kvarstår som ledamöter.

Vid Fidesmo AB’s årsstämma den 16:e juni nyvaldes Vanessa Eriksson och Charles Conn till Fidesmos styrelse.

Vanessa Eriksson, veteran inom data management, har bred erfarenhet av datastrategier, analys och teknikutveckling. Hon har tidigare haft rollen som Chief Data Officer på Nets, PwC och Telia Company och arbetar för närvarande med en ny och spännande roll.

Charles Conn, entreprenör och bästsäljande författare, är medgrundare av Ticketmaster-Citysearch och har mångårig erfarenhet som investerare. Ett av Charles övriga nuvarande åtaganden är ledamot i Patagonias styrelse.

– Det är mycket kul att få in två så namnkunniga och starka individer med år av erfarenhet från entreprenörskap och data- och digital säkerhet. Vanessas råd och expertis kommer att ge energi till vår styrelse och stärka Fidesmos engagemang för våra kunder, anställda och aktieägare. Charles har redan bidragit med insikter under våren genom ett flertal diskussioner. Det är med stor glädje jag hälsar Vanessa och Charles välkomna till Fidesmos styrelse! säger Mattias Eld, VD och medgrundare på Fidesmo.

Förutom Vanessa Eriksson och Charles Conn kvarstår Erik Hallberg, Petter Lindström och Mattias Eld som ledamöter i Fidesmos styrelse. Åsa Hedin avböjde omval.

Fidesmo har en plattform som gör det möjligt att ansluta betalkort och andra kontaktlösa tjänster till både aktiva och passiva prylar. Förutom betalningstjänsten Fidesmo Pay är Fidesmo via samarbete med bland annat HID verksamma inom access-området. I höstas lanserades även ett samarbete tillsammans med Samtrafiken för att ta fram Sveriges nya biljettstandard inom kollektivtrafiken.