Valutahandel.se rapporterar om de bästa skydden mot inflation
Hem Rapport/undersökning Valutahandel.se rapporterar om de bästa skydden mot inflation

Valutahandel.se rapporterar om de bästa skydden mot inflation

Publicerat av: Redaktionen

Med en kraftigt stigande inflation i USA, Sydafrika och Argentina, så varnar många banker och ekonomer för att Sverige kan vara nästa på tur.

Valutahandel.se rapporterar om de bästa skydden mot inflationDet mest oroande för investerare är kanske att både Riksbanken och FED tillåter att inflationen överskrider målet, vilket ytterligare ökar kravet på att investerare känner till möjligheterna och riskerna framöver.

Valutahandel.se har därför undersökt var de bästa respektive sämsta skydden mot en skenande inflation finns.

Det senaste månaderna har kantats av ökade fraktpriser, stigande metallpriser, höjda priser för livsmedel och även ett ökat oljepris som på sikt kan leda till allt högre inflation ifall det fortsätter.

Under inflationsepisoder så har investeringar i energi såsom olja i genomsnitt returnerat 41%, medan industriella råvaror har gett 19% avkastning. Även guld och silver har historiskt gett tvåsiffrig avkastning under de sista sju perioderna med höjd inflation, skriver Henry Neville, Teun Draaisma, Ben Funnell, Campbell R. Harvey och Otto Van Hemert i en nyligen publicerad artikel om de bästa strategierna under tider med inflation. En svensk uppföljning har gjorts av Valutahandel.se, där både de främsta och värsta inflationsskydden diskuteras.

En ofta bortglömd tillgångsklass bland yngre investerare är olja, vilket historiskt har varit det överlägset bästa skyddet mot inflation. Valutahandel.se beskriver olika sätt och tillgångsklasser där olja kan handlas. Det historiskt mest glänsande alternativet, trading med guld, sker ofta med dollarn som motpart.

För närvarande så är 80% köpare av guld och endast 20% säljare, när Valutahandel.se undersöker den aktuella marknadstrenden på valuta- och råvarumäklaren Capital.

Den något mer volatila råvaran silver, har både investerare och fordonsindustrin som tävlar om samma material. Ifall inflationen tar fart på riktigt så har det historiskt visat sig att en kombination av olja, guld och silver är tre bra kryddor i portföljen, säger Markus Jalmerot, medgrundare av Valutahandel.se.

Det är avsevärt svårare att förutspå hur kryptovalutor kan hantera perioder av ökad inflation, men fördelen är att Bitcoin och Ethereum saknar sammankoppling med centralbanker och deras kvantitativa lättnader. Tillgången är begränsad och så sent som igår så accepterar Paypal nu även transaktioner i kryptovalutor från och till bolaget. Tidigare kunde man bara köpa eller sälja kryptovalutor på plattformen.

Livekurser för Bitcoin finns mot antingen EUR eller ETH på Valutahandel.se. För alla som vill hålla koll på de finansiella marknaderna så återfinns kontinuerligt både korta och lite längre nyheter på den sistnämnda sidan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>