Valutahandel.se intervjuar Lovisa: Vill se en jämställd fastighetsbransch
Hem Fastigheter Valutahandel.se intervjuar Lovisa: Vill se en jämställd fastighetsbransch

Valutahandel.se intervjuar Lovisa: Vill se en jämställd fastighetsbransch

Publicerat av: Redaktionen

Den senaste tidens debatt mellan Balders VD Erik Selin, Wire Invests grundare Lovisa Löwenborg och Ica Försäkringars VD Caroline Farberger har väckt känslor de senaste dagarna.

Valutahandel.se intervjuar Lovisa: Vill se en jämställd fastighetsbransch

Fotograf: Maritha Estvall Lovisa Löwenborg går med en orange bygghatt i handen

Valutahandel.se passar på att intervjua Lovisa över en kaffe i Lissabon och frågar henne om vad som skiljer Wire Invest från andra fastighetsinvesteringar, vad hon ska göra för jämställdhet och hur samtalet med Erik Selin gick.

Fastighetsbranschen är hetare än någonsin. Samtidigt så är debatten igång mellan flera aktörer om jämställdhet.

Di.se rapporterade flera uttalande från en helgintervju med Erik Selin, där han bland annat säger: ”Det är inte så att det finns någon som sätter upp en stoppskylt. Det kan handla om att kvinnor är mindre riskbenägna eller har andra intressen som de tycker är mer intressanta”. Han fortsätter:  ”Män och kvinnor är jätteolika totalt sett, är de inte det?”.

Reaktionerna kom snabbt från Ica Försäkringars VD Caroline Farberger. Hon menar i en uppföljande artikel på DI att ”näringslivets strukturer är en gång skapade av män för att passa män”.

Lovisa Löwenborg, som driver Wire Invest, försöker hjälpa till att förenkla fastighetsinvesteringar som ett alternativ för kvinnor – så kallade ägarinnor. ”Många kvinnor vill investera i fastigheternas gubbvärld och vi hjälper till att göra det möjligt”, säger Lovisa Löwenborg.

Hennes mål är att få branschen jämställd, där alla får samma möjligheter för fastighetsinvesteringar. En djupgående intervju med Lovisa Löwenstam återfinns på Valutahandel.se.

Det avslöjas bland annat vem hon är, hur Lovisa och hennes kollega Ellie Elmondt löser bättre förutsättningar för kvinnor och hur idén med Wire Invest har lett till över 2500 kvinnor som investerar i fastigheter tillsammans. Intervjun avslöjar också vad Lovisa talade med Erik Selin om, samt vad hon tror om fastighetsinvesteringar utanför Skandinavien som är Wire Invests huvudmarknad. När det kommer till kryptovalutor så avslöjas att Daniel, Lovisas man, är mer hoppfull, medan hon själv är något mer skeptisk. Slutligen så frågar Valutahandel.se om inflationens påverkan för just fastighetsmarknaden och hur Wire Invest faktiskt fungerar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>