Valutahandel intervjuar Robert på Lightning Network
Hem IT-Finans TrenderKryptovaluta Valutahandel intervjuar kryptoexperten Robert på Lightning Network

Valutahandel intervjuar kryptoexperten Robert på Lightning Network

Publicerat av: Redaktionen

Valutahandel.se fortsätter med sin intervjuserie och denna gång så intervjuas kryptoexperten Robert som driver Lightning noden Hash Position.

Den kan hantera Bitcoin överföringar både snabbare och billigare än på det traditionella Bitcoin blockkedjan.

Bitcoin får ibland kritik för att ta lång tid på sig för överföringar, upp emot 3 timmar.

Med hjälp av att använda Lightning Network så är det möjligt att sänka överföringshastigheten till några sekunder.

På köpet får användaren också en avsevärt lägre transaktionskostnad. Antalet använder av Lightning Network har vuxit avsevärt och en uppmärksammad kund på slutet är El Salvador.

Valutahandel intervjuar Robert på Lightning NetworkValutahandel inleder intervjun med att fråga om framtidsplanerna för Lightning Network. Robert berättar om flervägsdirigering för större transaktioner och vakttorn som övervakar, varnar och skyddar ifall en nod är nere en längre tid.

Förhoppningen är att också kunna skicka stablecoins med Lightning, vilket är en annan idé som det jobbas flitigt på inom nätverket.

Valutahandel.se frågar Robert om hans kryptoinvesteringar så kommer svaret i raketfart. Jag är Bitcoin maximalist, säger Robert.

En Bitcoin-maximalist anser att originalet av alla kryptovalutor, alltså Bitcoin, är den enda kryptovalutan värd att lägga sin tid på, förklarar Marcus Edvardsen, grundare av Valutahandel.se.

Historiskt sett så har det noterats att ifall värdet på Bitcoin går upp så följer andra kryptovalutor efter. Det fungerar ofta på samma sätt vid nedgångar. Många menar därför att köper man och hodlar Bitcoin så lönar det sig mer än att försöka hoppa runt mellan olika altcoins och bleka kopior av Bitcoin. BTC anses av många ha allt som behövs och det finns ingen anledning att krångla till det ytterligare med smarta kontrakt eller liknande, menar Bitcoin maximalister.

När Robert får frågan om vad som kännetecknar den optimala blockkedjan så blir svaret tydligt. ”Ett fast utbud, enkelt för att undvika buggar, men ändå flexibelt. Kort svar: Bitcoin”, säger Robert.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>