Välrenommerad rapport erkänner TCS som ledande inom outsourcing av bank- och kapitalmarknadstillämpningar
Hem Nyheter Välrenommerad rapport erkänner TCS som ledande inom outsourcing av bank- och kapitalmarknadstillämpningar

Välrenommerad rapport erkänner TCS som ledande inom outsourcing av bank- och kapitalmarknadstillämpningar

Publicerat av: Redaktionen

Everest Group har analyserat TCS tjänsteutbud, verksamhetsstorlek, domäninvesteringar, leveransavtryck och marknadsframgångar. Resultatet är ett erkännande för TCS erbjudande inom bank- och kapitalmarknadsområdena, liksom företagets starka förmåga att leverera innovation för stora bankorganisationer.

v0wuakfbcu6oqofwwb5eTata Consultancy Services (TCS) meddelar att företaget har erkänts som ledare inom kategorin European Banking and Capital Markets Application Outsourcing (AO) av konsult- och analysföretaget Everest Group. Erkännandet publiceras i Everest Groups rapport “IT Outsourcing in European Banking and Capital Markets – Service Provider Landscape with PEAK Matrix™ Assessment 2015.”

Everest Group har utvärderat 20 AO-leveran12törer inom banksektorn samt 18 AO-leverantörer inom kapitalmarknadssektorn och har kartlagt dessa företag enligt sitt ‘Performance | Experience | Ability | Knowledge (PEAK) Matrix’, som är ett sammansatt index bestående av flera olika mätvärden relaterade till en leverantörs förmågor och marknadsframgångar. Everest Group erkände TCS för storleken och omfattningen av företagets erbjudande inom bank- och kapitalmarknadssektorerna samt företagets starka meritlista av domäninvesteringar och förmåga att leverera innovation, särskilt för stora bankorganisationer.

”Verksamheter inom bank- och kapitalmarknadernai Europa står inför den dubbla utmaningen att leverera innovativa lösningar samtidigt som man fortsätter att driva effektivitetsvinster i en miljö med föränderliga regelverk”, säger Susheel Vasudevan, TCS Vice President och Head of Banking and Financial Services. ”TCS har stor erfarenhet av att hjälpa våra kunder inom finansiella tjänster att hantera dessa utmaningar och vi är mycket stolta över att bli erkända som ledande inom European Banking och Capital Markets AO. Vi ser fram emot att bygga vidare på denna framgång genom fortlöpande investeringar i vår teknik och expertis på området.”

För att se hela TCS Leader-profil i European Banking AO Service Providers från Everest Group, klicka här.

För att se hela TCS Leader-profil i European Capital Markets AO Service Providers från Everest Group, klicka här.

Om TCS NordenTCS har sedan etableringen i Norden 1991 kontinuerligt investerat i de lokala marknaderna och har i dag cirka 9 000 medarbetare i Sverige, Finland, Norge, Island och via TCS’ Global Network Delivery Model™ (GNDM™). TCS Norden har sedan 2010 fördubblat sin verksamhet i regionen, med en betydande ökning av lokala rekryteringar. TCS har också fem år i rad, rankats som den leverantör som levererar bäst kundnöjdheti Norden, enligt flera undersökningar (KPMG Nordic Service Provider Performance & Satisfaction Study, 2010–2013, och Whitelane Research, 2014). Många betydande nordiska företag har dragit fördelar av TCS unika tjänsteportfölj, inklusive Nokia, Ericsson, TDC, ABB, Telenor, NETS och DNB. 2015 tilldelades TCS, för tredje året i rad, certifikatet Top Employer in Europe av Top Employers Institute, där Sverige, Danmark och Norge var bland de åtta marknader där TCS utsågs till nummer ett.

Om Tata Consultancy ServicesTCS är ledande inom IT-tjänster, konsulttjänster och affärslösningar på global basis och levererar ett unikt affärsvärde till globala verksamheter och garanterar en säkerhetsnivå som ingen annan aktör kan matcha. TCS erbjuder en konsultdriven och integrerad portfölj av IT-, BPS-, infrastruktur-, ingenjörs– och försäkringstjänster via sin globala leveransmodell, Global Network Delivery ModelTM – erkänd på marknaden som en av de bästa modellerna för programutveckling. TCS är en del av Tata Group, Indiens största industrikonglomerat, och har över 334 000 högutbildade IT-konsulter i 46 länder. Bolaget omsatte 13,4 miljarder dollar under räkenskapsperioden som avslutades 31 mars 2014 och är listat på både National Stock Exchange och Mumbai-börsen i Indien. Mer information finns på www.tcs.com.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>