Valet av bank påverkar din ekonomi mer än du tror

Optimera din budget genom att välja rätt bank.

Läs om varför Bankbetygs jämförelsefunktion är det perfekta komplementet till Sumers ekonomiverktyg Smartbudget.Valet av bank påverkar din ekonomi mer än du tror 1

Sumers ekonomiverktyg Smartbudget handlar om kontroll. Med importfunktionen i Smartbudget får du alla transaktioner från banken sorterade och kategoriserade, alltifrån hur mycket du lägger på fika till klädkontots storlek, men också fasta utgiftsposter från olika leverantörer som påverkar din ekonomi, som el, hus och bilkostnader. Visualiseringen av utgifterna gör att du kan välja bättre och billigare leverantörer. Det är dock lätt att glömma bort en sak, och det är att den leverantör som påverkar din ekonomi mest är just banken du importerat alla uppgifter från.

Din bank tar hand om alla dina transaktioner: inköp, valutaväxlingar, räkningar och lån. Ja i princip hela din ekonomi flödar genom, och sköts av, din bank.

Och vilken bank du har påverkar i allra högsta grad din budget. Det tas ut avgifter av olika slag. Du kan få gratis reseförsäkringar. Du kan, utan att veta om det, samla massor av poäng som kan användas till konsumtion eller sparande. Du kan få utökat konsumentskydd vid köp av vissa varor och du kan få gratis låneskydd till ett värde av flera tusen om året. Omfattningen av avgifter och bonusar beror på vilken bank du har.

Men trots stora skillnader i utbudet är det få människor som byter bank.

Bankbetyg uppmärksammar det här i artikeln ”Nästan hälften av alla svenskar har aldrig bytt bank” som baseras på en undersökning gjord av SvD. Anledningen till att få byter bank är att det är svårt att jämföra bankerna och förstå vilken bank som passar ens behov och ekonomiska situation bäst. Bankbetygs jämförelsefunktion är därför det perfekta komplementet till Smartbudget. Här kan du tydligt och enkelt se vad du får, eller inte får, av din bank. Blir du inte nöjd, byt till en annan bank som optimerar din ekonomi bättre.