Hem Försäkring Utmanaren i livförsäkringsbranschen!

Utmanaren i livförsäkringsbranschen!

Publicerat av: Redaktionen

Nystartade insurtechbolaget Evident har beviljats tillstånd av Finansinspektionen att bedriva livförsäkringsverksamhet i Sverige.

Utmanaren i livförsäkringsbranschen! 3

Michaela Bruneheim är VD för Evident Life AB.

Bolaget ska med molnbaserad teknik och en modern syn på hälsa och risk utmana den etablerade försäkringsbranschen genom att erbjuda enkla, smarta och digitala lösningar till kunder och förmedlare. De senaste tio åren har endast ett fåtal livförsäkringsbolag etablerats på den svenska marknaden. Nu utmanar Evident branschen i rollen som Sveriges nyaste och modernaste livförsäkringsbolag.

”Våra ägare har en bakgrund inom life science, det gör att vi står med en fot i biotech och en i insurtech, vilket ger oss alla förutsättningar att utmana de befintliga försäkringsbolagen och lansera framtidsinriktade digitala försäkrings- och hälsotjänster för våra kunder och förmedlare,” säger Michaela Bruneheim, VD för Evident.

Som namnet antyder kommer bolaget att arbeta evidensbaserat för att inte bara förutse utan också minimera och förhindra att skador uppstår. Bolaget ska proaktivt ge kunderna stöd i att upprätthålla och förbättra sin hälsa och livsstil. Målbilden är att kunderna ska kunna påverka priset på sin försäkring baserad på sin livsstil, så kallad ’Pay-as-you-live’.

”Livsstilsunderwriting är ett nytt fenomen i Sverige och något som vi bara har börjat att skrapa på ytan av. Vi ser mycket positivt på möjligheterna som det kommer att ge. Tillsammans med vår internationella Medical Advisory Board och deras expertis ska vi utforska området vidare! Vi är också väldigt glada över att kunna erbjuda kunder en enkel, snabb och helt algoritmstyrd riskbedömningsprocess”, säger Katti Saare, Chief Medical Officer på Evident.

Samtliga fem personer i Evidents team är både grundare och delägare av bolaget, något som är relativt unikt i försäkringsbranschen. Tillsammans har de mer än 80 års gedigen erfarenhet från branschen och har jobbat på bolag som SPP, Folksam och Hannover Re. Tillståndet beviljades av Finansinspektionen endast drygt fyra tuffa och krävande månader efter att ansökan skickades in – något som torde vara i det närmaste rekord för den här typen av processer!

Om Michaela Bruneheim, VD och medgrundare Evident Life

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>