Hem TeknikAI Utblick: Digitalisering – oktober 2019

Utblick: Digitalisering – oktober 2019

Publicerat av: Redaktionen

Nordisk bank vill, med hjälp av ny teknik, hjälpa sina kunder att utveckla sin verksamhet.

Utblick: Digitalisering - oktober 2019 3En bank i Norden har blivit ombedd att hitta nya affärsmöjligheter med konkreta fördelar för sina kunder och miljlön. Utgångspunkten var insiktenatt kunder inte bara har tankar kring vad deras lån kostar, de vill även göra gott i samhället. Klimatförändringar och behovet av att minska sitt koldioxidavtryck är ofta ett bekymmer, varav banken som ett första steg lanserade ett kostnadsfritt mätverktyg som hjälper husägare och företag att minska sina utsläpp.

Nu går banken vidare i ett försök att hjälpa sina kunder att leva mer hållbart med hjälp av smarta hemanordningar. I samarbete med Tata Consultancy Services (TCS) undersöker de hur sådana enheter kan ändra individuellt beteende. Genom att utnyttja sitt Co-Innovation Network (COIN) har TCS arbetat med den finska uppstarten Cozify, vilka tillhandahåller en lösning som gör det möjligt för användare att se alla sina smarta hemanordningar från sin telefon och övervaka allt från larm till vattenläckor.

Läs mer om hur både banken och kunderna har tjänat på det nya systemet här: https://digitaldirections.com/how-a-bank-can-use-tech-to-build-its-business-benefit-customers-and-help-the-planet/

Fiberbredband knyter samman samhällen och skapar nya möjligheter.

Sydvästra England får ofta kämpa för att sätta sig på kartan men detta kan inom en snar framtid komma att ändras då regionen förutspås bli Storbritanniens motsvarighet till Silicon Valley. Naturligt för ett tech-mekka är att man alltid ska ha åtkomst till ett snabbt nätverk. För tillfället är nätverkstillgängligheten dock ett problem i sydvästra England, vilket påverkat områdets utveckling negativt. Problemen är ofta särskilt akuta på landsbygden då det håller tillbaka utvecklingen av lokala företag i den digitala tidsåldern. Den nya sammanflätande värld som Business 4.0 innebär kräver att människor ska kunna arbeta var som helst. Utan höghastighetsanslutning blir detta dock näst intill omöjligt, framför allt när företag utvecklar sina ekosystem och arbetsmetoder till att utgå från arbetslag som är geografiskt spridda.

TCS hjälper Jurassic Fibre att ändra på detta i regionen så att den kan leva upp till sin fulla potential och växa till att bli det Silicon Valley som många förutspår.

Läs mer om hur Storbritanniens Silicon Valley växer fram här: https://digitaldirections.com/connecting-communities-how-fibre-broadband-is-creating-new-opportunities-in-southwest-england/

AI på arbetsplatsen – en positiv faktor

Artificiell Intelligens har hjälpt företag och samhällen ta stora steg framåt.

Trots detta finns det en stor oro om vad AI:s utveckling innebär för vår framtid. Kritiker är rädda för att AI ska ta bort många jobb, men det har visat sig att AI snarare kan skapa fler jobb. Utöver AI:s potential till att skapa jobb har TCS sett hur AI på arbetsplatsen, om korrekt använd, kan innebära fördelar för företag på alla nivåer i organisationen.

AI kan frigöra kapacitet genom att utföra tidskrävande och repetetiva arbetsuppgifter som de anställda annars skulle ha gjort.. Tusentals arbetstimmar och kronor kan då användas för att fokusera på långsiktiga och kreativa uppgifter. AI kommer inte ersätta jobb, utan snarare uppgifter.

Varje år förlorar många företag en stor summa pengar på grund av mänskliga misstag. Brittiska Metro Bank redovisade en minskad omsättning på 50% i deras kvartalsrapport – allt på grund av ett redovisningsmisstag. Med AI skulle sådant kunna undvikas. Dessutom kan AI skydda anställda från att begå dessa kostsamma händelser.

När man tänker på AI så ser man det som ett autonomt system utan mänsklig interaktion. Vad man då glömmer är den potential vi människor kan nå om vi använder AI som ett redskap. Det kan hjälpa oss att utföra jobb med en träffsäkerhet och prestanda som är utom räckhåll för människan idag.

Företagsledare bör var öppna med hur de ser på AI i verksamheten och även tillåta anställda att ta del av, och tycka till om, hur företaget kan använda AI för sin fortsatta utveckling. Exempelvis kan anställda själva peka ut vilka uppgifter AI kan göra. Detta för att minska fientligheten och öppna upp för möjligheterna som AI kan innebära för en arbetsplats.

Läs mer om hur AI kan utveckla arbetsplatser här: https://www.ns-businesshub.com/business/ai-workplace-positives/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>