Unit4:s resultat för andra kvartalet 2020 – fortsatt god tillväxt för molntjänster

Affärsystemsleverantören Unit4 redovisar starka finansiella resultat och ökad tillväxt för det andra kvartalet 2020.

Unit4:s resultat för andra kvartalet 2020 – fortsatt god tillväxt för molntjänster 1
Mike Ettling. CEO, Unit4

Företagets molntjänster fortsatte att växa med 12,5 procent under andra kvartalet YoY, där det totala antalet H1-bokningar visade en YoY-tillväxt på 24 procent. Intäkter från molnabonnemang ökade samtidigt med 14,3 procent under andra kvartalet jämfört med föregående år.

Hjälper kunder investera i sin framtid

Unit4 fortsätter samtidigt att hjälpa sina kunder så de kan upprätthålla kontinuitet och uppfylla tillväxtmålen under den globala pandemin.

I linje med företagets vision är det fokus på att förstå de specifika utmaningar som kunder står inför samt erbjuda support och lösningar som löser deras behov.

– Vår förmåga att stödja våra kunder, partners och människor att vara innovativa och växa är något jag är oerhört stolt över. I en tid då kunder prioriterar kontinuitet, effektivitet och sina egna medarbetare fortsätter Unit4:s långsiktiga strategiska investeringar och COVID-19-baserade initiativ att hjälpa kunderna att blomstra under dessa utmanande tider, säger Mike Ettling. CEO, Unit4.

Unit4 säkrade ett antal nya kundvinster som: Qvantel,Levio, Migros Aare, The Maryland Global Initiatives Corporation (MGIC), Telamon, Midroc Project Management, Midroc Electro Norge, Aditro, Peas Industries.

Nytt globalt partnerekosystem

Unit4 utökar samtidigt sin ERP-plattform och lanserar ett nytt globalt partnerprogram för att göra det möjligt för partners att påskynda utvecklingen och implementeringen av Unit4-lösningar genom sin mikroservicebaserade SaaS-arkitektur. Med hjälp av så kallade tilläggssatser kan partners enkelt tillföra värde, ansluta olika affärssystem och skapa nya arbetsflöden utan att behöva utveckla kod. För kunderna ger detta en mycket mer smidig, öppen och lyhörd ERP-plattform, som uppfyller deras specifika branschkrav och samtidigt reducerar implementeringstiderna med 30-50 procent.

– Vi är ambitiösa vad gäller framtiden för vårt globala partnerprogram. Att möjliggöra för partners att påskynda utvecklingen och implementeringen av Unit4-lösningar kommer bidra till våra kunders upplevelse av ERP och företagsprogramvara. Vi är stolta över att Unit4 och vårt partnerekosystem fortsätter att stödja kunder och leverera värde till dem, säger Beata Wright, global chef för partnerekosystem.

Som en del av sitt nya program har Unit4 fått utökade partneravtal under andra kvartalet med Myriad Consulting och Capgemini samt nya partneravtal med List GC undertecknad av SmartPM.solutions samt Matrix-polymerer och även Hamble Aerospace.

Ökad insyn 

Unit4 har även lanserat sitt strategiska partnerskap med Raven Intel, en oberoende webbtjänst som ger omdömen om molnbaserade affärssystem och som länkar samman kunder med företag. Samarbetet innebär en ökad transparens kring de tjänster Unit4 erbjuder, samtidigt som man som kund får en bättre överblick kring relevanta ERP-applikationer på marknaden.

Bra användarupplevelser under COVID-19

Under det senaste året har Unit4 fokuserat på sin egen användarupplevelse, investerat i utbildning, sitt onboarding-program samt odlat en stark kultur kring vikten av balans mellan arbete och fritid. Under COVID-19 har detta fokus stärkts med andra hållbara initiativ som tex. ett globalt program för medarbetarassistans, stöd för flexibelt arbete, veckovisa fitness- och wellnesspass samt stegvis förberedelse för en ny flexibel arbetspolicy som fungerar för alla. Utnämningen av James O’Neill, som är chef för Global Workplace Experiences, visar på Unit4:s inställning till att utveckla kontorsmiljöer och samtidigt skapa fler samarbetsytor

– När vi tittar tillbaka på andra kvartalet, med kanske den mest utmanande och unika uppsättningen ekonomiska och sociala förhållanden i färskt minne, ser vi en framtida arbetsplats som är mycket mer samarbetsvillig och användarfokuserad, vilket kommer att kräva en helt annan strategi för företagens programvaror. Det är därför vi bland annat har anlitat en global chef för arbetsplatsupplevelser och investerat kraftigt i våra anställningsprogram, säger Lisa Dodman, Chief People Officer på Unit4.

Företagets höjdpunkter

  • I juni introducerade Unit4 sitt nyaglobala partnerprogram för att ge sina partners resurser för att förändra hur människor arbetar
  • Unit4 och Raven Intel presenterade ettstrategiskt partnerskap för att få insyn i implementeringar av mjukvaror för företag
  • Levio väljer Unit4People Experience Suite för att föra branschens bästa praxis till verksamhet, ekonomi och HR
  • Unit4 var ett av de högst rankade ERP-systemen under 2020 enligt användare i SoftwareReviews senastedatakvadrantrapport för resursplanering för företag.
  • Unit4 och Peab vann det svenska priset “Business System Project of the Year 2020” presenterat av HerbertNathan & Co
  • Unit4 FP&A rankades högt i BARC Planning Survey 2020 för flexibilitet och självbetjäning och rankade 94 procent för kundnöjdhet
  • Unit4 HCM framträdde som en stark aktör iForrester Wave™: Cloud Human Capital Management Suites, Q2 2020
  • Tillkännagav nya CSR och strategier för mångfald och inkludering som driver hållbarhet, jämlikhet och integration i hjärtat av Unit4:s värderingar