Unit4 växlar upp sin satsning på e-fakturor

Unit4 med affärssystemetväxlar nu upp satsningen på elektroniska fakturor och gör det möjligt för användare att skicka elektroniska fakturor till sina kunder.

download– Vi har idag e-fakturalösningar för Svefakturor, EDI-fakturor, Peppolfakturor, samt
e-faktura till internetbanker. Vi ser dock att detta inte är tillräckligt då över 75 procent av alla fakturor distribueras med vanlig post. Vi har tagit fram en lösning som gör att våra användares kunder kan få i princip alla sina fakturor elektroniskt, säger Jeremias Jansson, Nordenchef på Unit4.

Den nya lösningen innebär att Unit4 producerar och skickar PDF-fakturor till de kunder som inte kan ta emot elektroniska fakturor, genom att hämta e-postadresser direkt från Unit4 Business Worlds kundregister. Dessa stämplas och signeras elektroniskt för att uppfylla juridiska krav samt fastställd momslagstiftning och allmänna redovisningsprinciper.

– Med denna fakturalösning är vi unika på marknaden. Våra kunder kommer att kunna sänka sina kostnader för fakturering och distribution av fakturor samt göra en insats för miljön, fortsätter Jeremias Jansson. Nu kan vi hjälpa våra kunder att helt lämna den fysiska pappershanteringen bakom sig.