Unit4 och Peab vinnare av Årets Affärssystemprojekt 2020

För femte året i rad delade HerbertNathan & Co ut utmärkelsen “Årets Affärssystemprojekt”.

Unit4 och Peab vinnare av Årets Affärssystemprojekt 2020 1
Unit4 and Peab

Vinnare blev Unit4 och Peab som fick ta emot sitt pris på Forum Affärssystem & HR i Stockholm nyligen.

Nu är det klart att Unit4 och Peab är vinnare av tävlingen Årets Affärssystemprojekt 2020. Vinnaren utsågs under en livesänd prisutdelning av en oberoende jury sammansatt av personer från svenska universitet, näringslivet samt branschexperter. Syftet med priset är att ge uppmärksamhet till extra framgångsrika affärssystemprojekt.

Det är tredje gången som ett projekt från Unit4 röner framgång i tävlingen “Årets affärssystemprojekt”. 2017 plockade man hem priset med med Lantmännen och projektet Favorit, år 2018 med Stockholms Stad och det framgångsrika projektet SUNE. I år är det alltså projekt NEBA (Nytt Ekonomisystem Bygg och Anläggning) med Peab som tar hem priset.

Projektet med Peab innebär en storskalig implementering av affärssystemet Unit4 ERP samt en integrering med en stor mängd omkringliggande system inom Peab, även externt. Enligt juryn har relationen mellan Peab och Unit4 präglats av kvalitet, förtroende och ett nära samarbete mellan parterna.

– Det är otroligt roligt och vi är oerhört stolta över att få mottaga ännu en utmärkelse från HerbertNathan & Co, denna gång tillsammans med vår kund Peab och projektet NEBA, säger Katarina Gunnarsson, VD för Unit4 Norden.

Systemet underlättar start och avveckling av nya företag vid förvärv och försäljning samt följer samtliga länders både legala krav och branschkrav eftersom Peab har verksamhet i hela Norden.

– Ett gott samarbete och fantastisk duktiga medarbetare hos både Peab och Unit4 är framgångsfaktorerna för projektet. Att vi får möjlighet att bidra till att Peab når sina mål visar på det starka och goda partnerskap vi har med våra kunder i samband med stora projekt, förklarar Katarina Gunnarsson.

Jan Runnhagen som är senior projektledare på Unit4 tycker också att utmärkelsen är väldigt kul att bli tilldelad.

Unit4 och Peab vinnare av Årets Affärssystemprojekt 2020 2
From left: Jan Runnhagen, Projektledare, Unit4 Johan Isoz, Projektledare NEBA Projektet, Peab Support

– Det har varit en härlig, utmanande resa tillsammans med Peab och nyckeln till framgången är enligt mig att vi hade en mycket bra relation i projektet, det var aldrig tal om vi och ni, utan vi bestämde redan från början för att se detta som ett gemensamt projekt. Projekt NEBA är absolut det bästa projekt jag har gjort i hela mitt liv och jag är så glad över att få vara med om det här.

Även Peab är glada över att ha blivit uppmärksammade med ett pris för detta projekt.

– Det är fantastiskt roligt att vårt projekt tilldelats ett pris och vi tackar HerbertNathan & Co för att de har uppmärksammat NEBA som vi har arbetat med sedan 2016. Vi har haft ett otroligt gott samarbete med Unit4, det har varit mycket skratt, många lösningar och självklart utmaningar, men vi har löst allt på ett mycket konstruktivt och effektivt sätt. Det har inte varit Peabs projekt utan det har varit vårt gemensamma projekt, från ax till limpa säger Johan Isoz, projektledare för NEBA-projektet på Peab och får medhåll av Klas Antoni, biträdande chef på Peab support:

– Jag är otroligt stolt och äran tillfaller alla medarbetare som har kämpat med detta i flera år, både från Peab och Unit4. Detta pris är till er alla!

Juryns hela motivering:

Årets affärssystemprojekt har genomförts under ovanligt svåra förutsättningar med såväl tekniska som organisatoriska och kulturella utmaningar. Till exempel hundratals integrationer och stora transaktionsvolymer samt många användare, flera olika affärsområden och ett stort antal juridiska enheter.

Relationen mellan kund och leverantör, som baserats på en aktiv kommunikation och ett stort lösningsfokus, har präglats av kvalitet, förtroende och ett nära samarbete mellan parterna.

Kunden har genom ett aktivt ägarskap, med stort fokus på nyttorealisering av en tydligt definierad målbild, genomfört en välplanerad och strukturerad implementering med hög uppfyllelsegrad av uppsatta mål samt inom beslutad tidplan och budget.