Unit4 levererar nytt ekonomisystem till Fora

Fora AB har efter en upphandling valt Unit4 Business World.

Unit4 levererar nytt ekonomisystem till Fora 1Det nya systemet gör det möjligt att automatisera och digitalisera ekonomiprocesserna och därmed tillgodose Foras behov av flexibilitet och skalbarhet.

Fora är valcentral för Avtalspension SAF-LO och guidar företag och anställda rätt i sin kollektivavtalade pensions- och försäkringslösning. Det betyder att privatanställda arbetare gör valen kring sin tjänstepension hos Fora. Foras roll är också att underlätta för arbetsgivare och pensionsförvaltare att administrera Avtalspension SAF-LO. Organisationen ägs gemensamt av Svenskt Näringsliv och LO och drivs utan eget vinstintresse.

– På Unit4 är vi mycket stolta över att kunna förse Fora med deras nya ekonomisystem, säger Katarina Gunnarsson, VD för Unit4 Nordic East. Då Fora är en stor och samtidigt icke vinstdrivande organisation känns det extra kul att vi kan bidra med ett ekonomisystem som stöttar en effektivisering av deras ekonomiprocesser.

För Fora var det viktigt att hitta ett ekonomisystem med en standardversion så pass omfattande och flexibel att den passar verksamheten idag och imorgon.

– Unit4s lösning passar våra behov utifrån vårt breda uppdrag och storleken på vår organisation, säger Charlotte Anderén Fornander, ekonomichef på Fora.