Hem STARTUP Ung entreprenör digitaliserar byggindustrins transportmarknad med mobilapplikationen Fleaty

Ung entreprenör digitaliserar byggindustrins transportmarknad med mobilapplikationen Fleaty

Publicerat av: Redaktionen

2018 års DI Gasell-vinnare och finalisten i Årets unga företagare 2017 Filip Stamenkovic lanserar nu mobilapplikationen Fleaty som ska optimera och digitalisera transportmarknaden inom byggindustrin.

Ung entreprenör digitaliserar byggindustrins transportmarknad med mobilapplikationen Fleaty 2

Filip Stamenkovic, vd och grundare på Fleaty

Plattformen är en öppen marknadsplats som sammanbinder åkerier och lastbilschaufförer med byggentreprenörer i behov av beställningar och leveranser av material och avfall.

– Byggindustrin är Sveriges största bransch, men också den mest sterila. Som erfaren byggentreprenör vet jag att det finns en avsaknad av innovativa och digitala lösningar som sammankopplar byggentreprenörer och förare på ett smidigt sätt. Med Fleaty kan vi spara tid och onödig administration för hela branschen, säger Filip Stamenkovic, vd och grundare på Fleaty.

Med Fleaty får beställaren sitt material levererat samma dag och kan följa transporten från upphämtning till fakturering. Fleaty sammankopplar dessutom beställare och leverantörer med återförsäljare av byggmaterial. Med hjälp av applikationens algoritmer räknar Fleaty ut det bästa priset på material i användarens närhet och visar förarna vart närmaste tipp ligger för avlämning av avfall. Effektivare bokningar och kortare körningar leder till besparad tid, pengar och resurser för användarna och en minskad påverkan på miljön.

– Inga lastbilar ska behöva gå tomma på våra vägar. Med hjälp av vår digitala lösning och smarta algoritmer kan vi ständigt erbjuda den närmaste bilen, det billigaste priset på byggmaterial och den kortaste vägen till tippen, fortsätter Filip Stamenkovic.

Bolaget startar i Stockholm och har som målsättning att finnas i flera stora städer inom 6 månader. Redan nu finns det flera lastbilar som går att boka upp i Stockholmsområdet. Åkerier, lastbilschaufförer och byggentreprenörer kan ladda ner applikationen på App Store eller Google Play och ansöka om att börja använda Fleaty. Efter godkännande kan man börja använda tjänsten kostnadsfritt.

Fleaty är startat av Filip Stamenkovic som också är vd i bolaget. Medgrundare är Robin Granholm, Cheif Strategic Officer och Nikola Markovic, Chief Product Officer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>