Tyskt försäkringsbolag väljer Verisecs säkerhetslösning
Hem Försäkring Tyskt försäkringsbolag väljer Verisecs säkerhetslösning

Tyskt försäkringsbolag väljer Verisecs säkerhetslösning

Publicerat av: Redaktionen

IT-säkerhetsbolaget Verisec meddelar idag att man har tecknat ett avtal med ett av de offentliga försäkringsbolag som tillhandahåller socialförsäkringar inom jord- och skogsbrukssektorn i Tyskland.

Ordern avser Verisecs plattform Freja ID, för hantering av digitala identiteter, samt den mobila ID Tyskt försäkringsbolag väljer Verisecs säkerhetslösning 3applikationen Freja Mobile.

Försäkringsbolaget är ett federalt bolag med 5000 anställda som tillhandahåller socialförsäkringar till 1,6 miljoner anställda inom jord- och skogsbruksnäringarna. Bakgrunden till affären är att man digitaliserar sin verksamhet och vill höja säkerheten för dataåtkomst med hjälp av ett användarvänligt mobilt ID. I ett första skede skall Verisecs teknik användas för att säkra läkares hantering av försäkringstagares uppgifter. I nästa steg planeras för anställda att inkluderas i systemet och i ett senare skede kan även försäkringstagare komma att inkluderas.

Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar –
”Vi ser nu allt fler branscher visa intresse för våra produkter, i takt med att digitaliseringen slår igenom på bred front och att allt mer känslig information hanteras via internet. Tyskland har ju ett stort antal offentliga försäkringsbolag, i olika skeden av digitaliseringsprocessen. Med den här referensen öppnar sig goda möjligheter för oss att skapa fler relationer inom försäkringsområdet.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>