Hem Inovation Tusentals rapporter fick nytt hem när Riksrevisionen fick ny webbplats

Tusentals rapporter fick nytt hem när Riksrevisionen fick ny webbplats

Publicerat av: Redaktionen

Riksrevisionen har uppgraderat sin webbplats med ny design, delvis nytt innehåll och med enklare vägar till den information besökarna efterfrågar. Ökad tillgänglighet och bättre anpassning av webbplatsen för mobila plattformar är några av de största förändringarna för webbplatsens besökare.Tusentals rapporter fick nytt hem när Riksrevisionen fick ny webbplats 3

Riksrevisionen genomförde ett strategiskt viktigt plattformsbyte när man bytte från Episerver till SiteVision för att bli mindre konsultberoende och skapa bättre möjligheter att på egen hand genomföra enklare utvecklingsinsatser och lägga till ny funktionalitet.

– Vi är en förhållandevis liten myndighet med begränsade resurser, så för oss har det varit angeläget att växla in på ett utvecklingsspår där vi kan dra nytta av standardiserade moduler och förenklad versionshantering. En annan nödvändig förflyttning har varit att göra vårt innehåll mer lättillgängligt via mobila enheter, berättar Per Ringsäter, projektledare och webbansvarig på Riksrevisionen, för Beaconomist i en intervju gällande den nya webbplatsen.

Nya riksrevisionen.se driftas i SiteVision Cloud vilket ger en kostnadseffektiv skalbar och redundant lösning med hög tillgänglighet samt högsta säkerhetsnivå. Allt för att möta dagens risker och de krav som ställs på myndigheter och deras webbplatser. Alexander Gustafsson, strateg och lösningsarkitekt på Consid, berättar vidare kring projektets omfattning:

– Consid har hjälpt Riksrevisionen med samtliga delar i webbprojektet, från förstudie kring val av plattform, designarbete, utveckling och slutlig leverans av ny webbplats. Tillsammans med SiteVision har vi också automatiskt migrerat tusentals rapporter från Riksrevisionens tidigare CMS in till SiteVision, säger Gustafsson.

Se resultatet på Riksrevisionen.se.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>