Trygg-Hansa etablerar nytt IT-center med 100 anställda

Försäkringsgruppen Codan/Trygg-Hansa, där Trygg-Hansa och danska Codan Forsikring ingår, etablerar nu ett nytt skandinaviskt IT-center i Malmö.

Trygg-Hansa etablerar nytt IT-center med 100 anställda 1
Lars André Trygg-Hansa

Innan slutet av 2019 ska närmare hundra IT-specialister anställas och rekryteringen startar omgående. Målet med satsningen är att skapa mer effektiva IT-processer och att i ännu högre utsträckning ta tillvara på möjligheterna med ny teknik.

Försäkringsgruppen Codan/Trygg-Hansa etablerar nu ett skandinaviskt IT-center som under det kommande året ska rekrytera närmare 100 IT-specialister. Sedan tidigare har Trygg-Hansa cirka 700 medarbetare inom kund- och skadeservice i Malmö.

– För att vi även i framtiden ska vara ett framgångsrikt försäkringsbolag med nöjda kunder måste vi fortsätta vår digitaliseringsresa genom att skapa mer effektiva IT-processer och bli ännu bättre på att ta del av möjligheterna med ny teknik. Det nya IT-centret är en viktig pusselbit i att möta ett förändrat kundbehov och kundbeteende, säger Lars André, CIO på försäkringsgruppen Codan/Trygg-Hansa.

Satsningen ska möjliggöra en fortsatt digitalisering av företaget genom en satsning på ny teknik som till exempel ”internet of things”, maskininlärning och artificiell intelligens. Rekryteringen startar omgående och i slutet av nästa år kommer Försäkringsgruppen Codan/Trygg-Hansa att vara en av de större IT-arbetsgivarna i Malmö.

– Det finns många kompetenta IT-specialister i Malmö-området och vi hoppas kunna locka de främsta av dem till oss. Codan/Trygg-Hansa är än så länge relativt okända som IT-arbetsgivare, men vi är inne i en oerhört spännande resa där IT utgör en grundsten och det hoppas vi att fler kommer att få upp ögonen för. Vi kommer löpande under det kommande året rekrytera IT-specialister som vill vara med på resan mot framtidens försäkringsbolag tillsammans med oss, säger Lars André.