Trustly lanserar ny betaltjänst för automatiska överföringar
Hem NyheterE-handel Trustly lanserar ny betaltjänst för automatiska överföringar

Trustly lanserar ny betaltjänst för automatiska överföringar

Publicerat av: Redaktionen

Svenska FinTech företaget Trustly lanserar en ny betaltjänst för återkommande inköp som prenumerationer och köp med ett klick. Tjänsten kallas Trustly Digitalt Autogiro.

Trustly lanserar ny betaltjänst för automatiska överföringar 3Trustly Digitalt Autogiro moderniserar automatiska överföringar för ett växande utbud av prenumerationstjänster inklusive digitala musik- och tidningsprenumerationer, månatliga donationer och amorteringar av lån. Den nya tjänsten är baserad på Trustlys metod för direktbetalningar från bankkontot och fungerar lika effektivt i appar som på hemsidor, både för mobil och desktop.

”Detta är en evolution inom betalningar och en revolution inom enkelhet och bekvämlighet. Det är en betaltjänst för dagens mobila konsument som innebär mindre krångel och smidigare betalningar, och som tar bort riskerna för oavsiktliga avbrott”, säger Märta Viberg, produktägare och Head of Consumer Risk.

Ingen installation av programvara krävs. Konsumenten ger sitt medgivande till återkommande betalningar genom att legitimera sig med Mobilt BankID, eller den verifieringsmetod som man vanligtvis använder i sin internetbank; därefter dras pengar enkelt och säkert från bankkontot enligt det intervall som önskas.

”Konsumenten slipper allt krångel när kontokortet löper ut, tappas bort eller har stulits. De är de vanligaste anledningarna till att appar eller tjänster, som vi betalar för, slutar att fungera . Ett bankkonto har inget utgångsdatum och det som är bra för konsumenten är också bra för e-handlaren”, fortsätter Märta Viberg.

Kostnaderna för e-handelsföretagen att hantera fysiska autogiromedgivanden minskar och även risken att tappa kunder till följd av oavsiktliga avbrott i betalningsflödet. Trustlys har marknadens bästa banktäckning och omfattar alla storbanker och mindre nischbanker. En säker och smidig metod för direktbanksbetalningar ger därför e-handlare potential att utöka sin kundbas, antalet affärer och i slutänden ökad kundlojalitet.

Trustly Digitalt Autogiro kommer att lanseras på den svenska marknaden initialt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>