Trustly expanderar i Tyskland och tilldelas kvalitetsmärkning från TÜV

Det europeiska FinTech företaget Trustly meddelar idag att deras metod för direktbanksbetalningar har kvalitetscertifierats av det internationellt erkända standardiseringsorganet TÜV för sin höga nivå på dataskydd och IT-säkerhet.

Trustly expanderar i Tyskland och tilldelas kvalitetsmärkning från TÜV 1TÜV granskar att organisationer och företag uppnår de internationella standarder som finns och anses vara guldstandarden för konsumentskydd inom branschen. Detta erkännande är en viktig del av Trustlys expansionsplaner på den tyska marknaden.

TÜV Saarlands kvalitetsmärkning är ett officiellt erkännande av den höga säkerhetsnivå som e-handlare och konsumenter får när de använder Trustlys betalningsmetod på nätet.

TÜV-märkningen ligger i linje med Trustlys strategiska prioriteringar för 2018; att stärka sin position och expandera på den tyska marknaden, samtidigt som man fortsätter öka sina marknadsandelar på de resterande 28 europeiska marknader där företaget verkar.

Genom att teckna ett enda avtal med Trustly kan e-handlare nå mer än 3000 banker, inklusive Sparkasse, Volksbank och Deutsche Bank, vilket innebär att de inte behöver integrera individuellt med lokala banker. Trustly har även öppnat ett nytt kontor i Köln med målet att etablera sig som den ledande leverantören av direktbanksbetalningar i Tyskland.

Oscar Berglund, VD för Trustly säger: ”I en tid då vi i snabb takt utökar våra samarbeten med partners och företag i Tyskland är vi väldigt nöjda över att ha uppfyllt de stränga krav som det respekterade och oberoende institutet TÜV ställer. Certifieringen speglar hur högt vi prioriterar datasäkerhet och skydd av personuppgifter.”

Gällande de tyska expansionsplanerna säger Berglund även: ”Trustly är på rätt kurs för att växa kraftigt under 2018 och den fortsatta expansionen i Europa, och i synnerhet i Tyskland, ligger högst på agendan.”

Trustly stärker sin position i Tyskland

En stor undersökning, “The State of Online Banking”, utförd av Trustly i samarbete med undersökningsbolaget NEPA under 2017, visar ett högt förtroende för banker. Enligt studien anser 71% av de tillfrågade i Tyskland att bankerna tillhandahåller en säker online banktjänst och 70% uppger att de har använt banktjänster online det senaste året. Av de tyska respondenterna svarade 44% att de skulle använda Trustlys betalningsmetod om den erbjöds som alternativ i en online shop.

”Det är tydligt att säkerhet och tillit är av högsta vikt när handlare och konsumenter väljer betalningsmetod”, tillägger Berglund. ”Eftersom studien visar att människor i Europa har stort förtroende för sina banker, är det ytterst sannolikt att man också har ett stort förtroende för direktbanksbetalningar. Trustly ligger i framkant på den tekniska utvecklingen och kombinerar man det höga förtroendet med bekvämligheten och snabbheten med direktbanksbetalningar, så ger det Trustly en stark position”.

Trustly mot fortsatt framgång i Europa

Trustly grundades 2008 och under förra året hanterade man transaktioner på över 100 miljarder kronor. Man har även välkomnat en rad nya kunder. De nya partnerskapen inkluderar flygbolaget airBaltic, den nordiska e-handlaren och nätbutiken Boozt, nätbankerna Avanza och Nordnet, Flywire, en leverantör av internationella in- och utbetalningar och UATP, en bokningsplattform för flygbolag. De senare är exempel på hur Trustly tagit sig in på ett nytt affärsområde, e-handel för resor. Samarbetet med Trustly ger resenärer flexibiliteten att betala flygbiljetter med hjälp av sitt bankkonto.