Tronskifte på ordförandeposten i SPP Fonder
Hem Försäkring Tronskifte på ordförandeposten i SPP Fonder

Tronskifte på ordförandeposten i SPP Fonder

Publicerat av: Redaktionen

Kristina Ensgård tillträder idag som ordförande i SPP Fonder.

Tidigare ordförande Johan Törngren fortsätter i styrelsen men nu som ledamot.

Kristina har varit ledamot i SPP Fonder sedan start 2008 och känner bolaget väl. Hon har dessutom bred erfarenhet från olika områden inom finans, varav nära 17 år som vd för Bliwa Livförsäkring samt innehar flera tunga styrelseuppdrag.

– Hållbarhet fungerar som en ledstjärna i allt jag gör. Det är därför jag med stolthet tar över ordförandeskapet efter drygt 11 år som ledamot. I min nya roll som ordförande ser jag fram emot att bidra till att ytterligare stärka SPP Fonders position som ledande på hållbar kapitalförvaltning. Med ett förvaltat kapital på över 300 miljarder har vi makt att göra stor skillnad, säger Kristina Ensgård.

– Johan har gjort en fantastisk insats som ordförande i SPP Fonder. En resa som startade med knappt 40 miljarder SEK och 14 fonder till dagens cirka 310 miljarder och 30 fonder. Även om Johan nu lämnar posten som ordförande är vi glada att vi fortsatt får ta del av hans erfarenheter och kunskaper i rollen som ledamot, tillägger Jan Erik Saugestad, vd Storebrand Asset Management, där SPP Fonder ingår.

Tidigare ordförande Johan Törngren fortsätter i styrelsen men nu som ledamot.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>