Hem Nyheter TRINE lanserar världens största initiativ för crowd-investering inom solenergi på den afrikanska landsbygden

TRINE lanserar världens största initiativ för crowd-investering inom solenergi på den afrikanska landsbygden

Publicerat av: Redaktionen

Den digitala investerings-plattformen TRINE lanserar nu världens största initiativ för crowd-investering för solenergi på den afrikanska landsbygden.

TRINE lanserar världens största initiativ för crowd-investering inom solenergi på den afrikanska landsbygden 3Tillsammans med solenergibolaget BBOXX ska 6 miljoner euro finansieras för att möjliggöra utbyggnaden av solenergi där den behövs som mest. Ett minimibelopp på €25 gör det möjligt för de allra flesta att investera för förändring.

BBOXX är ett av de ledande bolagen inom ‘off-grid solenergi’ sektorn och har med sin unika affärsmodell skapat sig en unik position på marknaden.Sedan bolaget grundades 2010 har fler än 500,000 människor fått tillgång till elektricitetoch förbättrad levnadsstandard.

– BBOXX är en av de främsta bolagen i området med imponerande bakgrund, säger Sam Manaberi, vd och medgrundare TRINE. Partnerskapet med dem är en viktigt milstolpe i vårt arbete att accelerera elektrifieringen på landsbygden i Afrika genom att erbjuda en hållbar investeringsmöjlighet för folk här hemma. Alla kan investera, från så lite som €25 upp till de många investerare som går in med €500-1000, eftersom de ser detta som ett bra komplement till sina övriga investeringar och samtidigt kan göra enorm nytta för människa och planet.

Historisk investering i solenergi – finansierad av privatpersoner

Initiativet från TRINE kommer att förse över 100,000 människor med solenergi. Aldrig tidigare har privatpersoner haft en bättre möjlighet att förändra världen med sitt kapital. Under den månadslånga kampanjen kommer investerarna också att ha möjligheten att vinna en resa ned till Östafrika för att besöka BBOXX och deras kunder på plats.

Även företag väljer att investera i kampanjen. Gullspång Invest är bekräftade hittills.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>