Hem IT-Finans Trender Trendspaning inför 2019 av Mattias Bolander nordisk regionchef.

Trendspaning inför 2019 av Mattias Bolander nordisk regionchef.

Publicerat av: Redaktionen

Här nedan är två IT/teknik-spaningar från Mattias Bolander, nordisk regionchef på Workday.

Trendspaning inför 2019 av Mattias Bolander nordisk regionchef. 2

Mattias Bolander

Blockchain och digital identitet

”2019 får vi se de första Blockchain-applikationerna i produktion. Blockchain och kryptografisk teknik gör det möjligt för användare att äga och ha kontroll över sin egen data, och använda den på ett tryggt sätt till den tredje part de väljer att interagera med. Detta kommer leda till djupgående konsekvenser för digital identitet och kommer avlägsna en stor del av den friktion som uppstår vid traditionella transaktioner, som till exempel vid ansökan om jobb eller finansiella produkter. I ett skiftande jobblandskap kommer blockchain-verifierade digitala identiteter att hjälpa människor att skapa ett värdefullt karriärkapital, eftersom de får digitala referenser som representerar deras kompetens, kvalifikationer och arbetserfarenheter”, säger Mattias Bolander, nordisk regionchef, Workday.

En framtid utan Excel

”Den automatisering av funktioner och aktiviteter som tidigare gjordes manuellt i Excel sker nu i molnet. Vi ser detta skifte när företagen inser fördelarna med att arbeta med specialbyggda molnlösningar som möjliggör samarbete och versionskontroll. Excels ersättare, såsom Blackline, Coupa, Smartsheet, Zuora, Adaptive Insights och andra kommer fortsätta att växa och Excel kommer alltmer att bli ett verktyg från det förflutna”, säger Mattias Bolander, från Workday.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>