Trend Micros molnsäkerhet får toppbetyg av Forrester

Belönas med högsta möjliga poäng för aktuellt erbjudande och strategi i ny rapport där 13 leverantörers molnsäkerhet utvärderats.

Trend Micros molnsäkerhet får toppbetyg av Forrester 1Trend Micro tilldelas toppbetyg av Forrester för sitt aktuella erbjudande och strategiarbete, och når näst högsta poäng för sin marknadsnärvaro. Detta presenteras i den nya rapporten The Forrester Wave: Cloud Workload Security, Q4 2019.

Forrester har noggrant utvärderat 13 konkurrerande säkerhetsföretag och utefter 30 kriterier bedömt dessas prestationer inom tre specifika områden: aktuellt erbjudande, strategi och marknadsnärvaro.

– Vi har gjort betydande investeringar i vårt erbjudande inom molnsäkerhet den senaste tiden, och denna rapport är ett kvitto på att vi lyckats ta vår vision ända fram, säger Johnny Krogsbøll, säkerhetsexpert hos Trend Micro. Vi var en av de första säkerhetsleverantörerna att förutse det växande behovet av molnsäkerhetslösningar, och vi har hittat ett vinnande koncept när det kommer till att kombinera tekniska lösningar och sömlös integrering för långvariga relationer med kunder och partners.

Förutom att prisas för att erbjuda omfattande säkerhet, uppmärksammade Forrester Trend Micros molnsäkerhet inom flera områden. Bland annat framhålls att lösningen är idealisk för stora företag som behöver ett brett CWS (Cloud Workload Security)-skydd över verksamheten för att säkra till exempel hypervisorer och containerplattformar. Även det agentbaserade skyddet för operativsystem bedöms som väldigt starkt, då det innefattar skydd mot såväl skadlig programvara som minne, övervakning av filintegritet, värdbaserad brandvägg, intrångsdetektering och förebyggande av intrång, logginspektion och binär kontroll av applikationer.