Tre bolag får finansiering när Tregion Startup Invest gör sina första investeringar
Hem STARTUP Tre bolag får finansiering nu när Tregion Startup Invest gör sina första investeringar

Tre bolag får finansiering nu när Tregion Startup Invest gör sina första investeringar

Publicerat av: Redaktionen

Ängelinvesteringsbolaget Tregion Startup Invest matchar privata investerare med de mest lovande affärsidéerna i Västernorrland, Dalarna och Gävleborg.

Bakom initiativet står BizMaker, Dalarna Science Park och Movexum vars syfte är att främja tillväxten i de tre regionerna.

Nu har de första investeringarna gjorts i CRDBAG, Develog och Tini Garments.

Startupbolagen CRDBAG, Develog och Tini Garments tilldelas finansering om 300 000 kronor vardera. Investeringarna ska möjliggöra för att accelerera bolagens resa till marknaden.

– Vi är mycket glada över att ha tagit beslut om de tre första investeringarna för Tregion Startup Invest. För oss är det fantastiskt att se vilken skillnad våra investerare gör i de tre bolagen och hur de möjliggör för dem att fortsätta växa. Det gör de både genom investeringarna men också genom att bidra med sin kunskap och erfarenhet. Bolagen får på så sätt en fantastisk början på sin tillväxtresa, säger Angelica Adamski, styrelseordförande i Tregion Startup Invest.

CRDBAG utvecklar smarta förvaringssystem som gör det enkelt att förbereda och strukturera film- och kamerautrustningen både ute på uppdrag, hemma och på kontoret. Bolaget har fångat ett stort intresse bland många filmare och fotografer i världen med produkten CRDPOUCH.

Tre bolag får finansiering när Tregion Startup Invest gör sina första investeringar

Från vänster: CRDBAG, Tini Garments och Develog.

– Vi är väldigt stolta över att vi fått chansen att visa upp vår idé och att få bekräftelse på att fler tror på den, och vill vara med på vår resa. Det är ett viktig finansiellt tillskott för oss i den relativt tidiga fas vi är i nu, där vi samtidigt vill kunna växa snabbt på kort tid. Pengarna kommer framförallt användas till produktutveckling och till att fortsätta etablera vårt varumärke på en internationell marknad. Vi ser verkligen fram emot att få ta del av den stora erfarenhet och kunskap som finns bland alla investerare, säger Mathias Näslund, vd på CRDBAG.

Develog utvecklar en patentsökt innovation för byggsektorns tak- och vägg-produktion som medför väsentliga tids-, kostnads- och miljöbesparingar. Develog ersätter ett byggmoment som traditionellt görs med hjälp av lösvirke och gör en modul av den.

– Investeringen är en fantastisk möjlighet för oss under nuvarande utvecklingsskede. Det medför att vi kan uppnå ett antal kritiskt viktiga mål vilka kommer lägga grunden för vår fortsatta kapitalresa, säger Reidar Hagner, vd på Develog.

Tini Garments är ett innovativt textilföretag som skapar en ny nisch i modevärlden. Deras affärsidé handlar om ett mode som kräver förändrade köpbeteenden och om att flytta det ekonomiska kapitalet i branschen – från ohållbara produktionskedjor till lokala aktörer där resultatet blir textila hantverk som aldrig blir omoderna. Tini Garments gör detta genom designade kollektioner som skräddarsys och anpassas efter kundens behov hos lokala skrädderier. Fokuset ligger på hållbarhet hela vägen. Från material, till produktion – och hela livet ut.

– Investeringen från Tregion blir inte bara ett viktigt tillskott i uppskalningen av vår hållbara affärsmodell, det betyder också att vi kan ta lokal produktion till en helt ny nivå i de regionerna som har gått samman, Johanna Mörck, vd för Tini Garments.

Tregion Startup Invest är ett investeringsbolag med målsättningen att öka möjligheterna för startups utanför storstadsregionerna att växa med hjälp av externt kapital. Ett 20-tal investerare är med i bolaget. Tregion investerar i startups från olika branscher med olika typer av lösningar och innovationer som är anslutna till BizMaker, Dalarna Science Park och Movexum. Förutom finansiering erbjuder Tregion tillgång till nätverk, kompetensutbyte och matchning gentemot rätt investerare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>