Tolv startups utvalda att samarbeta med sex världsledande svenska industriföretag
Hem STARTUP Tolv startups utvalda att samarbeta med sex världsledande svenska industriföretag

Tolv startups utvalda att samarbeta med sex världsledande svenska industriföretag

Publicerat av: Redaktionen

Idag presenterar MobilityXlab de tolv startupbolag som valts ut att vara med i skapandet och utvecklandet av framtidens mobilitet tillsammans med sex av Sveriges största industriföretag.

Till årets första grupp av utvalda företag har DPella/Sverige, Deep Scenario/Tyskland, IVEX/Belgien, AgeVolt/Slovakien, Chargetrip/Nederländerna, DataTor Lab/Sverige, Emsense/Sverige, Kontrol/Österrike, RadChat/Sverige, Sekai/Malta, Lolo/Sverige och Omen Technologies/Sverige, getts möjligheten efter en omfattande urvalsprocess.

MobilityXlabs sex grundare CEVT, Ericsson, Veoneer, Volvo Cars, Volvo Group och Zenseact, ser fram emot samarbetet.

– Vi är glada att kunna välkomna tolv nya startup-företag till MobilityXlab. Dessa high-tech-företag kommer komplettera oss sex partners i vår gemensamma strävan att öka innovationstakten för renare, säkrare och mer effektiva mobilitetslösningar, säger Johan Lunden, senior vice president Volvo Group och ordförande i MobilityXlab.

De utvalda startupbolagen kommer från hela världen och representerar banbrytande idéer inom kostnadseffektiva AI-lösningar, elektromobilitet, sensormjukvara, och In-Cabin teknologi. Ett eventuellt deltagande är avgiftsfritt.

– Det här är en fantastisk möjlighet för oss på DPella att samarbeta med världsledande företag. Vi delar en passion för skapande av datasäkerhet för framtidens mobilitet, och detta ger oss som startup-företag möjlighet att kunna skala upp snabbare. MobilityXlab erbjuder en flexibel arbetsprocess som passar oss som startup mycket väl, kommenterar Alejandro Russo, CEO och medgrundare på Göteborgsföretaget DPella.

Öppen samarbetsplattform ett framgångsrecept

Det unika med MobilityXlab är närheten till sina världsledande industripartners, vars representanter är mycket involverade i verksamheten i allt från att screena nya sökande till att leda samverkansprojekten. Denna innovationshub från Lindholmen Science Park i Göteborg, har lyckats bygga ett dynamiskt ekosystem med visionen om en öppen samarbetsplattform; en mötesplats som öppnar för innovationer och lösningar för ökad global konkurrenskraft inom framtidens mobilitet.

– Det är en win-win situation. De startups som vi välkomnar in till MobilityXlab idag får genom oss input från väletablerade industriföretag. De får hjälp att bygga vidare på affärsidéer och fortsätta utveckla potentialen i en innovation. Vi erbjuder en öppen plattform för samarbeten, och gemensamma lösningar för att öka en global närvaro. Vi tror oss därigenom kunna accelerera innovation, säger Katarina Brud, Director MobilityXlab.

En sex månader lång resa

Urval till MobilityXlab görs två gånger årligen, med alla partners djupt integrerade i processen.

– Sedan starten i oktober 2017 har MobilityXlab sett elva framgångsrika projekt utvecklas av 47 utvalda startups som getts chansen till samarbete med partnerbolagen. Arbete med innovation handlar inte bara om vad företagen gör själva, utan också om vilka partners de har tillgång till och kan samarbeta med, säger Katarina Brud, MobilityXlab.

Startupbolagen påbörjar nu en resa med MobilityXlab som varar minst sex månader. Under denna tid blir utvecklingen av samverkansprojekten noga kontrollerade och utvärderade. Efter sex månader kan en startup få ytterligare sex månaders förlängning, eller bli en alumni och vara del av nätverket för framtiden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>