Hem Nyheter Tips: Framtidens uppkopplade arbetsplats underlättar samarbete

Tips: Framtidens uppkopplade arbetsplats underlättar samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Mobilitet och aktivitetsbaserade arbetsplatser skakar om det tekniska behovet.

Tips: Framtidens uppkopplade arbetsplats underlättar samarbete 42022 kommer 1,87 miljarder människor arbeta mobilt vilketutvecklingen av mobilitet på den globala arbetskraften 2016-2022.

Samtidigt har trenden kring aktivitetsbaserade arbetsplatser förändrat utformningen av våra kontor, där arbetsplatsen utformas utifrån aktiviteter som sker inom verksamheten, som exempelvis behovet av att prata i telefon ostört samt möten eller arbetsuppgifter som kräver koncentration.

Här ingår även att man lägger större vikt vid kunskaps- och kompetensöverföring där samarbete är viktigare än förut.

– Aktivitetsbaserade arbetsplatser och en allt mer mobil arbetskraft innebär ett helt nytt teknikbehov i våra mötesrum. Något som satt fart på en spännande innovationsaccelerering av verktyg som ska underlätta samarbete över fysiska avstånd och mellan team”,
säger Jacob Sjösten, Solutions Architect på japanska innovationsbolaget NEC Display Solutions.

Jacob Sjösten identifierar utvecklingen som grunden till några av de senaste spännande lösningar som han arbetar med.

På en aktivitetsbaserad arbetsplats där delar av teamet jobbar mobilt behövs enkla tekniska lösningar som både kan samla gruppen på plats och som enkelt kan bjuda in deltagare från andra delar av världen. NEC’s InfinityBoard är ett exempel på en sådan, en interaktiv displaylösning som vill uppmuntra och möjliggöra smidigt samarbete mellan medarbetare, oavsett om de deltar fysiskt eller digitalt under mötet. Idéskapande, framtagande av gemensamma dokument och presentationer formas på en och samma arbetsyta: en bildskärm.
Tips: Framtidens uppkopplade arbetsplats underlättar samarbete 5Vi ser allt fler arbetsplatser uppmuntra sina medarbetare till att arbeta stående, inte minst av hälsomässiga skäl. Touchbordet, MultiSync® V554Q PCAP är ett spännande svar på denna trend då den samlar alla mötesdeltagare stående runt en interaktiv bildskärm istället för sittandes framför en statisk bildskärm. Lösningen möjliggör bland annat ökad interaktivitet mellan mötesdeltagare och gör det enklare
att inkludera hela gruppen. Touchbordet gör det även möjligt att visualisera presentationer på ett helt nytt sätt.

Nya tidens whiteboards är bildskärmar som kommer utrustade med rätt typ av touch. Ett bra exempel är NEC´s Shadowsense® serie.

Serien av skärmar är framtagen för exempelvis snabba brainstorming-möten där idé-generering står i centrum och som tar bort risken att glömma bort att dokumentera uppkomna inspel under mötet.
Skärmarna finns i storlekarna stort till megastort (40 – 98 tum) och är Windows 10-kompatibla Det innebär att du kan göra dina anteckningar direkt på din dator och kan med en enkel klickning distribuera innehållet från mötet till medarbetare som berörs av projektet. Det betyder: inget mer fota av, sudda bort, eller glömma bort dina kreativa alster på en analog whiteboard skärm.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>