Tillfällig Lansering: Heinrich Pinot Noir 2021
Hem Livstil Tillfällig Lansering: Heinrich Pinot Noir 2021

Tillfällig Lansering: Heinrich Pinot Noir 2021

Publicerat av: Redaktionen

Ett rosenskimrande rött vin på 100% pinot noir från Burgenland.

Druvorna handplockas och jäser helt naturligt, följt av sex månaders lagring på stora ekfat.

Doften är fräsch och bärig med toner av hallon, jordgubbar, lingon och örter. Smaken domineras av rödbäriga toner som skogshallon, röda vinbär och örter. De välintegrerade ekfatstonerna maskerar sig i örtiga toner och ger vinet en extra dimension.

Tillfällig Lansering: Heinrich Pinot Noir 2021

Gernot och Heike Hienrich

”Fylld av mörkt röd frukt, körsbär, jordgubb och sandelträ. Torrt, syrligt och stramt, lätt snipigt inledningsvis men frukten tar sig med lite luft” – Pär Strömberg, WineTable

6000 fl Heinrich Pinot Noir 2021 (95280) 139kr lanseras i Systembolaget tillfälliga sortiment och finns tillgänglig i vissa butiker samt för beställning online under begränsad tid.

Heinrich

Paret Gernot och Heike Heinrich har sedan de tog över familjen Heinrichs småskaliga vinproduktion 1985 haft som tydlig målsättning att skapa röda viner av hög kvalitet. Familjen Heinrich odlar i dagsläget sina druvor på 100ha i Gols, Burgenland, med biodynamiska principer. Biodynamisk odling ligger familjen varmt om hjärtat och de har bland annat varit med och startat Respekt, ett certifieringsorgan för österrikiska vinodlare.

Gernots fasta övertygelse är att ett fantastiskt vin alltid ska ge eko av den terroir från var det härstammar. Detta uppnås bäst genom att vinstockarna står i en miljö med stor biologisk mångfald där allt verkar i symbios och i ett naturens växeldragande. Denna fria hållning med minsta möjliga ingrepp på odlingarnas omgivningar har fått Gernot att helt och fullt fokusera på de röda vinernas terroir alltmedan hans kärlek fördjupats för det naturliga, oförstörda uttrycket hos de olika traditionella vita österrikiska vinerna. Gernot har till följd av detta bland annat fått utmärkelsen Falstaff Winemaker of the Year.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>