Tieto och Bontouch blir strategiska partners för utveckling, förvaltning och drift av Swish

Getswish, bolaget bakom Swish, inleder ett samarbete med Tieto och Bontouch för att ta nästa steg i utvecklingen av mobila betalningar.

Tieto och Bontouch blir strategiska partners för utveckling, förvaltning och drift av Swish 1Syftet är att fortsätta förenkla betalupplevelsen och utveckla nya funktioner till nytta för de företag, organisationer och cirka sex miljoner konsumenter som använder Swish. Det nya avtalet löper över tre år med option på ytterligare två år.

Getswish är ett bankägt bolag som 2012 lanserade Swish för betalningar mellan privatpersoner och som sedan dess också utvecklat funktioner för betalningar till företag, organisationer och e-handlare. Efter en omfattande upphandling har bolaget nu valt Tieto och Bontouch som långsiktiga och strategiska partners för den fortsatta utvecklingen av Swish.

Avtalet med Tieto omfattar drift, förvaltning, servicedesk och nyutveckling av funktioner. Tieto ska även ansvara för den övergripande integrationen av tillhörande IT-tjänster inom ekosystemet av partners (Service Integration and Management – SIAM) och kommer att arbeta tätt ihop med Bontouch. Avtalet mellan Getswish och Bontouch omfattar innovation av nya tjänster och användarupplevelser, användarstudier samt vidareutveckling och förvaltning av appen och andra webbgränssnitt i Swish-tjänsten.

– Swish utvecklas oerhört snabbt! De nya krav som kunderna hela tiden ställer när det gäller till exempel säkerhet, tillgänglighet och stabilitet, de kommer vi nu att kunna möta på en ny nivå tillsammans med Tieto och Bontouch. Vi kan också bygga en ny affärsmodell som stödjer ett uppgraderat och innovativt arbetssätt, säger Anna-Lena Wretman VD på Getswish

Tieto har lång erfarenhet av att jobba inom finansiella ekosystem och med betalningslösningar på den nordiska marknaden. Företaget arbetar bland annat med finska Automatia och har varit drivande i utvecklingen och lanseringen av den mobila betaltjänsten Siirto, motsvarigheten till Swish i Finland.

– Det här är ett drömsamarbete som vi har jobbat hårt för och ett stort steg i vår ambition att vara den främsta aktören inom realtidsbetalningar i Norden. Swish har snabbt blivit en del av många svenskars vardag, vilket öppnat upp nya möjligheter för företag och organisationer. Tillsammans med vårt ekosystem av partners ser vi fram emot att driva utvecklingen av landets ledande mobila betaltjänst, säger Christian Segersven, chef för Financial Services på Tieto.

Bontouch är en digital innovationspartner med fokus på strategi, produktion och förvaltning av mobila konsumentprodukter. Både i Sverige och internationellt arbetar Bontouch med transaktionstunga tjänster med miljontals användare, ofta inom den finansiella sektorn såsom t ex SEB och Eurocard.

– Otroligt roligt och självklart är vi stolta att Getswish valt oss som strategisk partner, säger Martin Forsling, VD för Bontouch. Ett uttalat mål för Getswish är att öka innovationshastigheten och samtidigt bibehålla den höga kundnöjdheten, det kommer vi att hjälpa till med. Vi älskar Swish-tjänstens enkelhet och fantastiska utvecklingspotential, avslutar han.