Tessins medlemmar donerade till fastighetsprojekt i Botswana
Hem Fastigheter Tessins medlemmar donerade till fastighetsprojekt i Botswana

Tessins medlemmar donerade till fastighetsprojekt i Botswana

Publicerat av: Redaktionen

Investeringsplattformen Tessin startade innan jul upp ett samarbete med SOS Barnbyar för att samla in pengar för att utöka SOS Barnbyars fastighetsbestånd i Botswana.

På bara 14 dagar skänkte 128 investerare totalt 288 500 kr – ett resultat som landade en bra bit över finansieringsmålet för projektet.

Pengarna har nu betalats ut till SOS Barnbyar som i nästa steg ska köpa ett hus i Francistown, Botswana, där barn får möjlighet till en trygg uppväxt.

Investeringsplattformen Tessin sammankopplar fastighetsprojekt med kapital/investerare och har idag över 58 000 medlemmar. Inför jul startade Tessin upp ett projekt där medlemmarna kunde skänka pengar och stödja införskaffandet av en fastighet till en SOS familj i Botswana. Projektet fanns listat/publicerat på Tessins plattform där medlemmarna kunde skänka minst 500 kronor. Insamlingsmålet för projektet var 235 000 kr – men efter 14 dagar så hade 288 500 kr samlats in.

Tessins medlemmar donerade till fastighetsprojekt i Botswana – Det är otroligt kul att så många av våra medlemmar har valt att skänka pengar till det här viktiga projektet. Eftersom vi fått in mer kapital än målsättningen på 235 000 kr, så kommer SOS Barnbyar nu också att få extra pengar till att rusta upp och inreda huset som ska införskaffas. Pengar som gör stor skillnad för människor som verkligen behöver ett tryggt hem, säger Heidi Wik, VD på Tessin.

SOS Barnbyar ska nu börja titta på och utvärdera möjliga fastigheter för köp i Francistown, Botswana, där en SOS familj får möjlighet till en trygg uppväxt.

Allt kapital över målet om 235 000 kr bidrar även till upprustning och inköp av vitvaror, möbler samt inredning. I framtiden kommer fler barn kunna växa upp i huset som blir en del av en integrerad barnby i lokalsamhället. På så vis får barnen en ökad etablering i samhället. Utöver Tessins medlemmars gåvor har Tessin själva gått in med 32 000 kronor i projektet.

– Eftersom det här projektet blev så lyckat så hoppas vi kunna erbjuda fler liknande möjligheter framöver. Tillsammans kan vi göra stor skillnad och det är fantastisk att se att det finns ett så stort engagemang bland våra medlemmar. Vi är väldigt stolta över att vi har kunnat visa styrkan i vårt investerarnätverk, säger Heidi Wik.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>