tendmill reser nu miljoner – rustar för nya marknader
Hem STARTUP tendmill reser nu miljoner – rustar för nya marknader

tendmill reser nu miljoner – rustar för nya marknader

Publicerat av: Redaktionen

Tech-startupen tendmill har redan signerat flera av landets ledande matleverantörer och grossister som kunder.

Bland dessa hittar du branschjättarna Orkla Foods och Svensk Cater.

Uppstickarens SaaS-tjänst automatiserar tidigare tidsödande upphandlingsprocesser genom en unik matchningsalgoritm som reducerar tiden lagd per upphandling med över 80 procent. På knappt ett år har tendmills intäkter ökat med 600 procent och nu står det klart att de välkomnar Midsona Sverige och Blentagruppen som nya kunder samt tar in 7,5 miljoner kronor för fortsatt expansion.

tendmill reser nu miljoner – rustar för nya marknader

Håkan Åkerström, styrelseordförande i tendmill

tendmill startades under vintern 2020 av vd Carl Hultberg tillsammans med bolagsbyggarna Hidden Dreams efter att de identifierat ett problem inom livsmedelsindustrin. Upphandlingar är kostsamma, resurskrävande och tar i snitt hela åtta veckor att genomföra. Och med tendmills tjänst tar samma arbete två till tre dagar. Nu har matproducenterna Blentagruppen och Midsona Sverige anslutit till tjänsten. Genom två verktyg, needle och haystack, effektiviserar tendmill kundernas anbudsarbete samtidigt som de får hjälp att arbeta datadrivet utifrån statistik på produkt, kategori och kommunnivå.

Vilket ger nya möjligheter till evidensbaserad produktutveckling och inblick i vilket potential deras sortiment har.

Tar in miljoner för fortsatt expansion

tendmill fyller kassan med 7,5 miljoner kronor för att utöka kunderbjudandet samt för att utforska helt nya marknader. Närmst i tid siktar de på grannländerna i Norden men på sikt andra länder runtom i Europa.

Idag värderas bolaget till strax under 70 miljoner. Bland investerarna i tendmills fortsatta tillväxt hittar du bland andra Esmaeilzadeh Holding och Holmströmsgruppen.

–Jag tror stenhårt på tendmill och är stolt över att få vara en del av den här resan som jag vet är början på vad som kommer revolutionera sättet vi i Sverige och på sikt i Europa arbetar med livsmedelsupphandlingar. När jag klev in som styrelseordförande för knappt ett år sedan trodde jag inte att vi redan skulle kolla på andra marknader, men det gäller att smida medan järnet är varmt och på tendmill är det kokhett just nu, säger Håkan Åkerström, styrelseordförande i tendmill.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>