Hem Nyheter Tele2 tävlar ut ett komplett företag värt 2 miljoner SEK

Tele2 tävlar ut ett komplett företag värt 2 miljoner SEK

Publicerat av: Redaktionen

Tele2 tävlar ut världens första End-Up, ett komplett företag utrustat med bland annat kontor och medarbetare.

Tele2 tävlar ut ett komplett företag värt 2 miljoner SEK 3End-Up är motsatsen till en startup, så man har byggt ett komplett företag utrustat med bland annat kontor, IT- och telekomlösningar samt medarbetare och ska nu fylla det med en affärsidé. Sammantaget är det hela värt två miljoner kronor, vilket gör det till en attraktiv möjlighet för alla som sitter på en grym affärsidé men har letat efter en möjlighet att ta steget.

Företaget är uppbyggt utifrån rapporten ni skrev om nyligen som Tele2 satt ihop utifrån intervjuer med 500 svenska vd:ar och en extensiv kvalitativ analys av den främsta forskningen som just nu finns om frågor som marknadsföring, innovation, hållbarhet, HR, kontorsdesign samt IT & telekom.

Vem som helst med en affärsidé kan gå med för att tävla om företaget via www.tele2.se/end-up. Vinnaren utses av en jury bestående av bland andra Tomas Franzén, koncernchef på Bonnier; Tove Dahlgren, tf vd på AllBright; Sam Manaberi, vd och medgrundare på Trine; och Ishtar Touailat, innovationschef på Tieto.

Vinnaren får nyckeln till ett kontor beläget i centrala Stockholm, ett startkapital på drygt en miljon kronor och ett komplett företag som är redo att starta. Kontoret är byggt i samråd med experter och utvecklat för att utifrån den senaste forskningen och omfattande intervjuer med 500 vd:ar inom svenskt näringsliv.

Tanken är att ge vinnaren de bästa fysiska förutsättningarna och stöd i form av de senaste IT-och telekomlösningarna för att lyckas.

Förutom detta finns budget för och rekommendation om tre medarbetare som kan bygga företaget tillsammans med vinnaren utifrån företagets profil.

Bakgrunden är som du är bekant med att 9 av 10 företag inte klarar sig på lång sikt, och att få av de som klarar sig någonsin växer och blir stora. Tele2 tog därför fram insiktsrapporten ”Power 2 Stay Ahead” som lanserades för ungefär 10 dagar sedan och nu tävlar man ut ett företag man utvecklat utifrån rapporten för att realisera hur man kan kapa den första kritiska startsträckan.

Ansökningen för tävlingen och urvalet pågår till den 23 mars. Efter det överlägger juryn och väljer ut tio finalister. Dessa kommer sedan presenteras under en slutfinal i månadsskiftet april/maj där vinnaren utses, så det är en superchans för alla som drömmer om att göra slag av sin affärsidé.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>