Tecknar avtal med kommunikationsoperatör för 72 000 lägenheter och lokaler

I dag blev det klart att Framtidenkoncernen och GöteborgsLokaler, efter ny upphandling, ger iTUX fortsatt uppdrag att leverera digitala tjänster i det öppna fibernätet Framtidens Bredband.

Avtalet berör 72 000 allmännyttiga lägenheter och lokaler i Göteborg.Tecknar avtal med kommunikationsoperatör för 72 000 lägenheter och lokaler 1

iTUX, som är en del av Com Hem-koncernen, har sedan 2010 haft uppdraget att leverera tjänster i Framtidens Bredband. Det nya avtalet löper från och med oktober 2018 till och med oktober 2026.

Nätet uppgraderas till 1000 Mbit/sek

I och med det nya avtalet får användarna i nätet möjlighet att beställa snabbare bredbandstjänster, då hastigheten i nätet uppgraderas till 1000 Mbit/sek.

  • Med det nya avtalet säkrar vi en trygg och högkvalitativ leverans av bredbandstjänster under många år framöver, till marknadens lägsta priser, säger Emma Axelsson, förvaltningsansvarig hos Framtidens Bredband.Sedan tidigare har flertalet hyresgäster hos allmännyttan i Göteborg möjlighet att ta del av ett kostnadsfritt grundutbud av tv-kanaler. Denna möjlighet finns kvar i nya avtalet.