Tech-startup rustar upp för global expansion
Hem STARTUP Tech-startup rustar upp för global expansion

Tech-startup rustar upp för global expansion

Publicerat av: Redaktionen

Svenska ChainTraced har utvecklat en unik SaaS-tjänst som optimerar materials spårbarhet inom tillverkande industrins värdekedja.

På knappt ett år har bolagets värdering ökat med nästintill 300 procent och ChainTraced har redan flera kända tillverkande bolag i sin kundportfölj.

Nu tar de in miljoner och ska dubbla personalstyrkan för att möta den växande efterfrågan och den pågående globala expansionen.

ChainTraced grundades 2019 av VC-bolaget Hidden Dreams tillsammans med ett team yrkesverksamma inom tillverkande industri. Detta som ett resultat av att de identifierat stora säkerhetsrisker i hur industrimaterial i dagsläget saknar spårbarhet. Och därmed inte kan kvalitetssäkras effektivt. Många tillverkande företag utfärdar idag produktcertifikat som papperskopior vilket är både tidskrävande och skapar en sårbar spårningsprocess. I takt med en växande kravbild på branschens aktörer att kunna spåra allt industrimaterial som används till produktion växer ChainTraced’s digitala plattform i popularitet för bolag som vill säkra sin värdekedja. Bufab, Bumax, Kättingmäster och Grimaldis är exempel på bolag som anslutit sig till ChainTraced plattform. Nu har tjänsten även nått internationella vatten där bland annat flera bolag i Kina och Taiwan är anslutna och piloter i Brasilien pågår.

  • Tech-startup rustar upp för global expansionDet finns många kvalitets- och hållbarhetskrav som metalliska produkter bör uppfylla innan de får användas till produktion. Stora tillverkande företag har idag, på grund av papperscertifikat, en handfull heltidsanställda vars enda syfte är att hålla koll på och sortera Det är inte bara resurskrävande utan även farligt då det skapar en värdekedja utan pålitlig spårbarhet. Vår digitala tjänst löser det problemet och intresset för ChainTraced växer globalt vilket känns extremt förhoppningsfullt. För att lyckas möta det intresset fyller vi nu på kassan och ska dubbla vår personalstyrka, säger Victor Andersson, grundare och vd på ChainTraced.

ChainTraced tar in åtta miljoner kronor med en värdeökning om 300 procent sen i fjol. Bland investerarna hittar du anställda på bolaget och kända investerare, bland andra Olof Faxander, Saeid Esmaeilzadeh och Lars Backsell.

  • Vi är väldigt stolta att Bufab är en av de första företagen som anslöt sig till ChainTraced tjänst då vi tror att det här är framtiden för Vi måste ha koll på alla led i värdekedjan, att inte ha det kan på lång sikt vara skadligt för företagets och våra partners framtid. Bristande spårbarhet samt manuell och tidskrävande administration är ett jätteproblem som branschen har tampats med i många år. Att kunna tillhandahålla full spårbarhet och digital produktdata är en nödvändighet för att vara konkurrenskraftig i framtiden, säger Dieter Johansson, Global Quality Development på Bufab International.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>