Swish klar för Huawei AppGallery

Huawei fortsätter sin stora satsning på att utveckla sitt AppGallery.

Swish klar för Huawei AppGallery 1Arbetet pågår över hela världen och i Sverige finns redan nu ett flertal lokala appar tillgängliga. Tidigare har Huawei meddelat att BankID finns i AppGallery och nu görs även Swish tillgängligt.

Arbetet med Huaweis AppGallery intensifieras nu när flaggskeppstelefoner som Huawei Mate Xs och P40-serien har lanserats. Det är de första modellerna som kommer till den svenska marknaden med ett uppgraderat AppGallery.

Ett AppGallery som numera innehåller ett flertal svenska appar och fler är på väg att publiceras. Förutom appar i AppGallery finns där också weblänkar för att enkelt komma åt populära sajter eller tjänster och lägga till dem på startskärmen. Många företag som är aktiva på den svenska marknaden har idag en mobilanpassad websida som fungerar precis som appen.

– Steg för steg bygger vi ett galleri av appar som är viktiga just för den svenska marknaden – BankID och Swish är exempel på detta. Om vi sedan adderar våra kollegors arbete runt om i världen innebär det att våra svenska användare, via vårt AppGallery, får tillgång till ett stort utbud av såväl svenska som internationella appar. Det är också vår ambition att användaren ska ha en säker upplevelse kombinerat med en enkelhet gällande tillgången av appar, säger Jacky Zhao, Nordisk CEO på Huawei Consumer Group.

Bland de svenska apparna märks bland andra Dagens Industri, Truecaller, Storytel, Bredbandskollen och en av de viktigare svenska apparna – BankID. Som ett naturligt nästa steg så är det nu Swish som står på tur att ansluta sig till AppGallery. Applikationen gör det möjligt att överföra pengar mellan privatpersoner via mobilen.

– Det är viktigt för oss att Swish finns tillgänglig på de mobiler som konsumenterna använder. Vår roll är att kunna hjälpa människor att göra enkla, snabba och säkra betalningar, något som ska vara möjligt oberoende vilken mobil de använder, säger Anna-Lena Wretman, vd för Swish.